Gość Anonymous Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 WITAM was jestem tu nowy kocham samoloty rc co mam wybrać i tu zaczynają sie schody wole spalnikę ale małą( tenerka ) lub elektryka np sky lady 2 moge wydać 500zł che sobie polatać amatorsko jak na razie nie mam nic potrzbuje taki model rzby nie mieć z nim poblemów pozdr Maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 1). Witaj 2). Popraw ten błąd w tytule, bo aż oczy bolą 3)Zapraszam do "powitalni" 4)Co do modelu, to może PC Focus cena taka sama jak Sky lady, a śmigła przy kraksie nie połamiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 na początku to popraw tytuł mój bo moje edit : Marcus, pisalismy razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 ok juz jest ok sorrki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Witam! Jako małą spalinke a za razem trenerka propinuje Wicherka 10. Do nauki latania w sam raz. Problemów myśle, że nie będziesz miał, bo jest to dość popularny model. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgart Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Jak spalina to Wicherek. Właśnie takiego dla siebie robię jako pierwszego spaliniaka. Wbrew temu co o nim niektórzy piszą to całkiem zgrabny model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 tylko ja nie umiem robić modeli :twisted: :twisted: a to było by ok http://www.allegro.pl/item400325738_samolot_skippy_spalina_gotowy_do_lotu_.html apke puzniej bym kupił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgart Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Do nauki wygląda w sam raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody25 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Wygląda na dobrego trenerka tylko kilka uwag 1. jak dla mnie to trochę za duży wznios skrzdła 2. silnik wydaje się miec za małą pojemność jak na tą rozpiętość 3. zbiornik paliwa za mały jak na mnie będzie krótko latał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 A nie lepiej na poczatek elektryk? :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgart Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Ten samolocik ma proporcje takie " wicherkowate" więc z 1 cm3 tez poleci. Duży wznios skrzydeł powoduje ze będzie trudno go wytrącić z równowagi i będzie wisiał na skrzydłach, tym bardziej że środek ciężkości jest dużo poniżej płata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody25 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Marcus, spalina ma większą moc (chociarz silnik w tym modelu...), ładnie paliwko pachnie no i ten dymek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 3. zbiornik paliwa za mały jak na mnie będzie krótko latał Ponad pół godziny na jednym baku to krótko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody25 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 no jak dlamnie to tak tylko silnik będzie miał ze 120 stopni C a może jednak ten elektryk np cessna http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p2236,pc-cessna-arf-zestaw-rc zmieści sie w budżecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Marcus, spalina ma większą moc no jak dlamnie to tak tylko silnik będzie miał ze 120 stopni C Wytłumacz co masz na myśli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 heh.... To ja sprzedaje tego trenerka.... Kilka Sprostowań: -Ten silnik ma b.Dobrą kompresję, na wypełnionym Zbiorniku na 3/4 latałem nim około 10-15min... -Latałem tym samolotem i wcale nie wydawał się ciężki, oraz wzios ma normalny... -Silnik do tego modelu jest dobry, i idzie prawie pionowo w góre.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 a może jednak ten elektryk np cessna http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p2236,pc-cessna-arf-zestaw-rc Raczej chodziło mi o PC Focusa, ma napęd pchający, tak jak w znanym ES. http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p2237,pc-focus-arf-zestaw-rc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.