Krzycho Opublikowano 25 Września 2016 Opublikowano 25 Września 2016 Witam. Chciałbym wykorzystać jeden z buzerow w tym lipo monitorze https://www.google.pl/search?ie=UTF-8&client=ms-android-orange-pl&source=android-browser&q=lipol+monitoe&gfe_rd=cr&ei=WTPoV6LJHfKv8wfpjo-IAg A Zdjąłem termokurczke i podawałem nap. 2.5v i 4v 8v na nóżki głośnika i za każdym razem słychać takie rzężenie i nie daje się uruchomić. Jak można by było go włączyć? Na pakiecie działa.
PK999 Opublikowano 25 Września 2016 Opublikowano 25 Września 2016 Bo to tylko "głośnik", bez swojego generatora. Nie możesz go sterować prądem stałym.
Krzycho Opublikowano 25 Września 2016 Autor Opublikowano 25 Września 2016 Czyli gdzieś tam na płytce jest generator i przed nim powinienem dać to napięcie?
Zycior Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 Na płytce nie ma osobnego generatora, sygnał wychodzi z procesora (jest pod wyświetlaczem) i sterowany jest tylko przez tranzystor. Aby wykorzystać ten "głośnik" musiałbyś zbudować generator do niego. Zabawa raczej mało opłacalna, gdyż za kilka złotych możesz kupić buzzer wraz z generatorem.
Krzycho Opublikowano 26 Września 2016 Autor Opublikowano 26 Września 2016 Ok to zamówie z generatorem. Jeszcze pytanie.Jak mam sterownik co puszcza napięcie co chwilę na ułamek sekundy to zdąży zadziałać ten buzer czy potrzebuje jakiś kondensator czy coś podobnego do podtrzymania?
Zycior Opublikowano 27 Września 2016 Opublikowano 27 Września 2016 Zależy jaki to "ułamek" Układ zdąży zadziałać, pytanie, czy Ty zdążysz usłyszeć
Rekomendowane odpowiedzi