ECO400 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 witam. Mam takie pytanie. Czy silnik 3F może chodzić na lewych obrotach :?: Nie mam na stanie śmigła pchającego a chce sie przelecieć moim F-22. Czy mogę założyć śmigło ciągnące i zmienić obroty tak aby śmigło obracało sie w przeciwną stronę a w efekcie stało się śmigłem pchającym :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 przemien kable łączące silnik z reglerem, wystarczy ze tylko 1 zmienisz i juz będzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Czy silnik 3F może chodzić na lewych obrotach Jakie według ciebie to są lewe obroty, masz zaznaczone na silniku np. "prawe" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Rozumiem, że silnik teraz w F-22 będzie z tyłu. W tej sytuacji jak powyżej wspomiano zamieniasz tylko dwa przewody "silnikowe". Jest jeszcze coś o czym sebarc nie powiedział - musisz też obrócić śmigło. Tzn jego pow czołowa musi być zwrócona do przodu tak jak by7 był z przodu zamocowany. "Lewe" obroty sprawią, że będzie pracowało z tą samo efektywnością jak w przypadku śmigła ciągnącego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 18 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Dzięki wszystkim za szybką odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.