hubert_tata Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Ponieważ sporo kupujemy w hobbycity, to chciałbym zwrócić uwagę na pewną rzecz. Otóż, dosyć często zdarzało mi się otrzymywać od nich towar inny niż zamówiłem. Jednak do tej pory w zasadzie nie stanowiło to problemu - towar był inny z wyglądu, inne naklejki/brak naklejek, ale w zasadzie spełniał swoje funkcje. Dzisiaj chciałem zamontować nowe serwka 9320MG i bardzo się zdziwiłem. Pierwszy sygnał, to nie pasowały dołączone dźwignie Ale to jeszcze nie problem, gorzej że po włączeniu serwa wariowały. Wiem, takie serwa pobierają sporo prądu; ok dałem im większy regulator - zero poprawy, dałem zewnętrzny 7,5A BEC i sprawdziłem na 5V oraz 6V. Znowu kicha, serwa nie nadążają, nie centrują - żyją swoim życiem film Ponieważ miałem już takie serwa, to je wygrzebałem i widzę, że to nie są te same serwa :shock: Te stare działają bardzo płynnie i bezproblemowo na BEC z małego regulatora (2A) i za każdym bezpośrednim porównaniem z nowymi "złymi" nie wykazują żadnych w/w wad. Pocieszające jest jedynie to, że tych 9320MG już nie można kupić (16 czerwaca jeszcze były, teraz są tylko 9320-180), ale sądząc po zdjęciu i tak to są te "dobre": http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=4189&Product_Name=HXT_9320MG-180_20.2g_/_3.8kg_/_.15sec_180Degree Zdjęcie z hobbycity: Moje "złe" i dobre serwa 9320MG: PS Olo zgłaszał już podobny problem z dużymi serwami, ale nie mogę znaleźć tego wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Olo zgłaszał już podobny problem z dużymi serwami, ale nie mogę znaleźć tego wątku. Czy ten temat masz na myśli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Hubert chyba jednak tych ,,dobrych starych" nie można kupić.Mam je w HC dodane do swojej wish list i jak na nie klikam to mam komunikat skontaktuj się ze sklepem. Sam mam cztery szt kupowane w styczniu i marcu.Sprawują się bardzo dobrze ,latają wszystkie cztery zamontowane w skrzydle spaliniaka ,którym wypaliłem już prawie 5L bańkę paliwa. W tym samym modelu jeszcze latają 2 szt. MG996R,niepotrzebnie mocne i dość ciężkie ale są OK i zamówiłem jeszcze 2 szt. Jak odbiorę paczkę to się przekonam czy działają tak samo jak te kupione pół roku wcześniej. Porażka w moich zakupach to TP 995 czyli jedno sprawne i drugie sprawne inaczej Pewnie jakbym kupił 4 szt to miałbym 2 szt sprawne,widocznie ta partia tych serw tak miała. Szkoda bo miałem zamiar jeszcze dokupić ze 2 szt HXT 9320M a teraz będę musiał poszukać innych. Chyba przetestuję te: http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6608&Product_Name=D-MG16_Metal_Gear_2.9kg/.08sec/18.8g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Te przeskoki to dziwna rzecz. Czy zaglądałeś do środka? Z opinii użytkowników wynika, że ostatnia zębatka - ta zaraz przy silniku, jest plastikowa. Może ma wykruszone zęby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.