Andrzej68IX Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Szanowni Panowie z czymś takim spotkałem się po raz pierwszy dlatego proszę o radę. Przed chwileczką wkładałem (nie wpychałem) pakiet do modelu nowego motoszybowca celem wyważenia. Jakież było moje zdziwienie gdy dotknąłem palcem "denka". Usłyszałem trzask przeskakującej wewnątrz iskry, pomyślałem złudzenie dotykam drugi, trzeci - trzask, trzask..... Pakiet od razu wyniosłem do ogrodu do szklarni. Zaraz też sprawdziłem drugi identyczny pakiet - trzask, trzask..... Pakiety nigdy nie były w powietrzu. W tej chwili byłem w szklarni i kilkanaście razy klikałem aż .... przestało. Dzisiejszą noc pakiety spędzą w szklarni. Czy spotkaliście się już z czymś takim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Połączenie lutowane albo jest luźne albo obie elektrody blisko siebie i niechlujnie izolowane. Rozbierz i zobacz bo to pewnie kosmetyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Z tej strony nie ma żadnych połączeń w pakiecie.Raczej trzask folii na denku. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Nie mam akurat takiego pakietu ale mam mnóstwo innych w których elektrody cel są wyprowadzone po obu stronach celi. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrEryk Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Podepnij woltomierz abo ładowarkę i sprawdź, czy przy trzasku zmienia się napięcie. Jeśli słyszysz trzask, kiedy pakiet jest odłączony od czegokolwiek to raczej folia, bo bez przepływu prądu trzasku nie będzie. No chyba, że jest wewnętrzne zwarcie... Ale wtedy pewnie ten pakiet by już inaczej wyglądał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi