pmaverick Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 KIEDY poleci ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Jak będzie pogoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmaverick Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Pogoda to jest zawsze byle nie padalo i nie wiało powyżej 15 8) m/s bo na takie latadło nie oszukujmy sie że wiatr w rozsądnym wymiarze będzie działał kojąco przy starcie i lądowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 23 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Kiedy? Jak skończę holownik? :twisted: Tak na poważnie to wciąż go sprawdzam, coś poprawiam, znajduje coś do roboty z nim. Teraz jest kurna mokro i w ogóle a nie wiem czy oblotu nie zrobić ze zbocza. Tylko ja wtedy po niego nie lecę :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 a nie wiem czy oblotu nie zrobić ze zbocza. 11-12.10.2008 OCHODZITA popatrzymy polatamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 26 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 Są szanse na oblot jutro. Nie zapeszam :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 28 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 No i poleciał. Z tej strony wielkie dzięki dla Andrzeja i Roberta za pomoc w ulotnieniu modelu ( tak, nie ja pilotowałem, alenie miałem zamiaru rozwalić holownika ) Model, po pierwszych problemach z SC i kątem natarcia statecznika poziomego: po wyważeniu wg programu SP i zmniejszeniu kąta natarcia poleciał już dużo lepiej: choć nadal zadziera, a więc kąt natarcia statecznika wciąż za duży. Generalnie było miło, sporo strachu ale szczęśliwie się skończyło :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejsq Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 No super poszedł ,widzę że nie dotkneło cie embargo na nowe technologie. Co do wyważenia w moim asw jest ołów w samym czubku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 29 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 andrzejsq, masz w ASW oryginalny statecznik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmaverick Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 ale go sponiewierało...że ci te patyczki nie klasnęły to możesz iść do czestochowy na kleczkach dziekowac :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejsq Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Niestety nie mam sam kadłub bez stateczników. mój asw leży i się kurzy z braku czasu,na razie udoskonalam technikę murowania na budowie ,jedyne co zrobiłem to wyprostowałem ogon bo był zwichrowany i w przerwach w budowlance robię kopyto do 3m makiety juniora. A z tym statecznikiem chodzi ci o wymiary ? . Widzę że na RCGroups zrobiłeś trochę ruchu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Tak chodzi o wymiary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejsq Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Witam Rafał niestety nie mam tych wymiarów ja będę sie opierał o skalowanie jakiś jpg bo w necie nie znalazłem takowych mam gdzieś wymiary skrzydeł modyfikowanych na zbocze do asw22 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 30 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Rafał - przez zimę robimy statecznik wg fotek oryginału - niech polata na mniejszym też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejsq Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Marcin mam nadzieje jak zdobędziesz jakieś info albo jpg na RCGroups to sie podzielisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeks Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 andrzejsq piszesz ze robisz kopyto do juniora, masz moze plany do tego szybowca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 15 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 ASW poleciał na zboczu : http://picasaweb.google.pl/MarcinJendrosz/MultiplexASWOnASlope# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B. Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 ASW poleciał na zboczu Jak wrażenia? Nie zdradziłeś, że będziesz na Ochodzitej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 15 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Nie dawalem znac, bo wyjazd to byl impuls. Sam model bardzo stabilny, wolny i generalnie relaksacyjny. Zrobil 3 loty, z czego jedne zakonczone awaryjnym ladowaniem w choinkach - bylo nisko. Na szczescie tylko lekkie wgniecenie natarcia. Mam film z latania. Obrobie to wrzuce. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 16 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Film : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.