Skocz do zawartości

Dlaczego spalił się

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę konkretnie mi napisać co kupić najlepiej eBay.de i dołączyć link.bo sam szukając niewiem czym się kierować co brać pod uwage.a tak zamówię podłącze i bedzie chodziło.jaki pakiet jaki regulator do tego silnika bezszczotkowego niebieskiego

może to i jest pójście na łatwiznę ale lepiej tak niż coś złego zamówić i znowu spalić powiem szczerze że nieznam się na parametrach ani reglerów ani lipo baterii co muszą ile czego mieć.

Opublikowano

Ile jesteś w stanie zapłacić za te informacje? ;-)

Jak długo siedzisz w Niemczech?

Możesz powyższy post napisać po niemiecku?

Opublikowano

Proszę konkretnie mi napisać co kupić najlepiej eBay.de i dołączyć link.bo sam szukając niewiem czym się kierować co brać pod uwage.a tak zamówię podłącze i bedzie chodziło.jaki pakiet jaki regulator do tego silnika bezszczotkowego niebieskiego

może to i jest pójście na łatwiznę ale lepiej tak niż coś złego zamówić i znowu spalić powiem szczerze że nieznam się na parametrach ani reglerów ani lipo baterii co muszą ile czego mieć.

Konkretnie to możesz sobie krzywdę zrobić. Akumulatory Li-polymer to nie są zabawki, pójście na łatwiznę może mieć niedobry finał. Potrzebny jest duży fart albo konkretna wiedza nt. bezpieczeństwa eksploatacji. Na co liczysz - Twoja sprawa. Wiedzę znajdziesz na Forum w stosownym dziale.

Opublikowano

Nie wiedziałem że muszę płacić za informacje na forum myślałem że to pomoc kolegów modelarzy.a i tym razem się przeliczylem! Tylko doradzanie musisz to dobrać albo tamto dobrać zero konkretów.mieszkajac tu gdzie mieszkam nauczyłem się że w tym kraju mówi tylko ten co ma coś do powiedzenia I TYLKO KONKRETNIE na temat.laut und deutlich. Tu niema owijania w bawełnę może to może tamto.jakbym owijał w bawełnę miesiąca bym nie przepracował.tak jak pisałem wcześniej interesują mnie strony z ebay.de z linkami...kup to i to i po sprawie.to jest straszne cały dzień piszę z ludźmi (fachowcami) i dalej nic niewiem co kupic.

Opublikowano

Nie wiedziałem że muszę płacić za informacje na forum myślałem że to pomoc kolegów modelarzy.a i tym razem się przeliczylem! Tylko doradzanie musisz to dobrać albo tamto dobrać zero konkretów.mieszkajac tu gdzie mieszkam nauczyłem się że w tym kraju mówi tylko ten co ma coś do powiedzenia I TYLKO KONKRETNIE na temat.laut und deutlich. Tu niema owijania w bawełnę może to może tamto.jakbym owijał w bawełnę miesiąca bym nie przepracował.tak jak pisałem wcześniej interesują mnie strony z ebay.de z linkami...kup to i to i po sprawie.to jest straszne cały dzień piszę z ludźmi (fachowcami) i dalej nic niewiem co kupic.

Szkoda, że nie spytasz swoich tak konkretnych kolegów na forach niemieckich skoro tak ustawiasz ludzi którzy i tak wykazali dużą cierpliwość. A fora niemieckie znam i w połowie twoich wypowiedzi by Cię kolego zbanowali.

Pisali Ci koledzy konkretnie - ale oprócz pisania na forum trzeba mieć jeszcze zdolność czytania ze zrozumieniem a otrzymałeś nawet linki do tematów gdzie to zostało poruszone. Po za tym wystarczy odrobinę ODROBINĘ poczytać to forum i znajdziesz odpowiedzi na wszystkie swoje pytania nawet te których jeszcze nie zdążyłeś zadać.

Nic Ci Kolego z wiedzy skoro jej nie chcesz a szukasz informatora handlowego

• Lubię to 2
Opublikowano

Ja chyba wyraźnie piszę po Polsku.nie muszę pisać tekstów po Niemiecku.chodzi o to aby wszyscy wiedzieli o co mi chodzi i doradzili co kupić

No wyraźnie to ignorujesz zasady pisowni.

Bez owijania w bawełnę, masz poniżej o co mi chodziło: bierzesz się i idziesz do sklepu modelarskiego u Ciebie na miejscu. Tam mówisz sprzedawcy o co Ci chodzi (była aluzja do języka niemieckiego). On proponuje Ci zestaw, który Cię zadowoli i Cię nie zabije (aluzja kolegów do bezpieczeństwa). Ty za to płacisz, trochę więcej niż na ebay (tu do aluzji o to ile możesz zapłacić fachowcom).

Teraz jesteś zbyt zielony w temacie i zakupy na ebay mogą się dla Ciebie niebezpieczne (przy tym poziomie natężenia prądu). Zamówisz wg wskazówek ale nie zauważysz wady egzemplarza który dostaniesz. Albo źle podłączysz. Albo źle będziesz używał i doprowadzi to do tragedii :-)

Wyobraź sobie skażenie ujęcia wody uszkodzonym pakietem z Twojej łódki, która zatonie po pożarze. Lepiej zapłać fachowcom i używaj bezpieczniego sprzętu.

• Lubię to 1
Opublikowano

Nikt Ci nie poda konkretne co masz kupić , bo to zależy - z twoigo zdjęcia nie wiele widać co to jest , nie jest skończony , jaka waga modelu , rodzaj dna , a najważniejsze jak chcesz tym pływać.

Jeżeli tak jak Michał to brak wiedzy , narzędzi  Ci nie pozwoli. Przejżyj temat tam wszysto jest silnik , akumulator ,  regulator , kadłub , pakiety. http://pfmrc.eu/index.php?/topic/48691-ofshore-45/

Jeżeli bardziej rekreacyjnie to musisz skończyć model i pomyśleć nad napędem w zależności od wagi . Wtedy wymagania sa dużo mniejsze . Standartowe silniki szczotkowe  tańsze regulatory

Wszystko na temat doboru silnika http://www.modelteam.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1393

Najtaniej wychodzi http://www.banggood.com/Eachine-Eye500-50cm-Brushless-FPV-RC-Boat-60KMH-p-1051074.html?rmmds=category

Modelarstwa trzeba sie uczyć , kedyś były modelarnie (i komu to przeszkadzało) teraz kupuje sie gotowe

• Lubię to 1
Opublikowano

Skoro chcesz sterować silnikiem z wycieraczek nie pozostaje nic innego niż zbudowanie samemu regulatora który podoła takiemu silnikowi, silniki modelarskie mają dużo mniejszą indukcyjność a co za tym idzie regulatory stworzone dla nich nie dadzą rady silniczkowi wycieraczek z Renault. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.