kapral Opublikowano 23 Października 2016 Opublikowano 23 Października 2016 Witam Pytanie kieruję do znawców aparatury Graupner Hott MX16. Mam następujący problem. W nadajniku ustawionym w Mode 2, poruszając prawym drążkiem w obu kierunkach wychylają się zarówno lotki jak i ster wysokości. Nie ma włączonego żadnego miksera. Ustawienia są następujące: Base setting: Stick mode-2, taił type - normal, aile/flap - 1aile Ruchy drążków są widoczne w menu: Servo Display. Normalne jest, że ja chcę lotki, to ruszam drążkiem i mam lotki. Nie jest normalne, że lotki wędrują razem z wysokością - a ja tego nie chcę. W czym może być problem. Coś z nadajnikiem? Pozdrawiam
Elvis Opublikowano 24 Października 2016 Opublikowano 24 Października 2016 Jeżeli w nadajniku nie masz ustawionych żadnych mix-ów, wyjścia masz przypisane standardowo to może masz ustawiony mix w samym odbiorniku - możliwe zwłaszcza jak odbiornik pochodzi z 2-giej ręki. Ew. zrób nowy model w nadajniku i zbinduj ponownie odbiornik. 1
kapral Opublikowano 24 Października 2016 Autor Opublikowano 24 Października 2016 Elvis. Dzięki. Wszystko Ok.
Rekomendowane odpowiedzi