Marcin Opublikowano 25 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Szybkie pytanie : Mam taki odbiornik http://www.modele.sklep.pl/files/foto_add_big/foto_add-37643.jpg którego anteny są dość długie. Dobrze rozumiem, że dopiero żółte końcówki są tymi które odpowiadają za odbiór i to je należałoby najlepiej pod kątem 90stopni do siebie umieścić w modelu? I czy to koniecznie musi być te 90 stopni czy można je np po dwóch stronach ogona przykleić wzdłuż? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek Morawski Opublikowano 25 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Tu pisałem przy okazji poruszenia tematu z zasięgiem w "Hocie". http://pfmrc.eu/index.php?/topic/31590-graupner-mc-20-hott/page-26 Ja początkowo miałem tek jak piszesz, ale później zmieniłem tak na fotkach. Odbiorniki rex7 i rex9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 25 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Kąt 90 bierze sie stad zebybpracowaly w innej polaryzacji. Optymalne dla samolotu, jak czytełem, jest ustawienie jednej w osi kadluba a drugiej pionowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek Morawski Opublikowano 25 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Przy nadajniku jeti dc14 kolega polecił mi obydwie wzdłuż kadłuba. Może przez sztywne ułożenie anten w nadajniku, że nie ma odchylanego bacika nie mam pojęcia ale problemy się skończyły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 31 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Dzieki. W kadlubie sporo miejsca to puszcze plasko jedna wzdluz a druga w poprzek. Sent from my MotoG3 using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oko Opublikowano 1 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Z moich doświadczeń z FrSky (który też ma takie antenki-wąsy) wynika że ich umiejscowienie i zorientowanie w przestrzeni nie jest jakoś szczególnie krytyczne, natomiast nie należy ich zbyt mocno przytwierdzać (np kleić taśmą), bo łatwo ulegają uszkodzeniom - nawet bez katastrofy, przy "normalnych" lotach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi