Michał Pielaszkiewicz Opublikowano 29 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Witam Kolegów Kupiłem ostatnio USB Link Dualsky w nadzieji że teraz sobie zaprogramuję ESC (Dualsky 18 V2) że ho ho ... Niestety nie jestem w stanie nawiązać jakiejkolwiek łączności z ESC'em. Czy Koledzy mają dośwaidczenie z tym programatorem? Pobrałem soft ze strony producenta - po podłączeniu dongl'a do PC jest on wykrywany przez złącze USB, zapala się czerwona dioda i każda próba podłączenia ESC nie powoduje wykrycia ESC'a przez soft. W sieci nie ma praktycznie nic na ten temat. Czy ktoś jest w stanie pomóc? Pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Taki trochę strzał w ciemno, ale masz podłączone zasilanie pod regulator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelmolin Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Mogę tylko tyle powiedzieć, ze mając jednocześnie podłączone zasilanie ze strony pakietu napędowego a sam regulator do odbiornika, nie jest możliwy odczyt danych na karcie Nie próbowałem po odłączeniu regulatora z odbiornika, ponieważ nie chciało mi aż tak manipulować przy starannie zamontowanym osprzęcie rc Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Ja wiem tyle ze jak programuje za pomocą zwykłej karty regulator musi być najpierw połączony z kartą a potem podajemy napięcie na regulator który zasila też kartę. Ta kolejność jest dlatego ze po podaniu napięcia zasilającego regulator przechodzi w tryb programowania ponieważ jest wpięty w programator nie odbiornik. Gdy podłącze regulator już pod zasilaniem z programatorem to nic nie zrobię ani nie odczytam ustawień z regla bo jest w trybie PRACA nie PROGRAMOWANIE 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pielaszkiewicz Opublikowano 30 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Strzał w dziesiątkę Dziękuję - to było to! Najpierw należy podłączyć regulator pod USB Link, odpalić soft na PC - następnie dajemy zasilanie na regulator. Wszystko działa jak należy. Pozdrawiam Michał Ja wiem tyle ze jak programuje za pomocą zwykłej karty regulator musi być najpierw połączony z kartą a potem podajemy napięcie na regulator który zasila też kartę. Ta kolejność jest dlatego ze po podaniu napięcia zasilającego regulator przechodzi w tryb programowania ponieważ jest wpięty w programator nie odbiornik. Gdy podłącze regulator już pod zasilanie z programatorem to nic nie zrobię ani nie odczytam ustawień z regla bo jest w trybie PRACA nie PROGRAMOWANIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelmolin Opublikowano 31 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Mam osoby kabel z regulatora służący do jego programowania Czy należy odłączyć przewód regulator-odbiornik? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pielaszkiewicz Opublikowano 31 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 W Dualsky programuje się tym samym przewodem - należy rozłączyć odbiornik i wpiąć w dongle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelmolin Opublikowano 31 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 To po co ten kabel, który opisany jest "prog"? Wydaje mi sie ze jest po to aby moc wygodnie programować regulator np na lotnisku, a niestety nie działa pomimo wielu prób podłączenia karty Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 31 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 A co to za regulator i programator? Jest jakaś instrukcja? Każdy procek w regulatorze musi przejść w tryb PROGRAMOWANIE żeby zrobić w nim jakieś zmiany. Zapewne tu jest problem. Gdy programujemy regulator z poziomu nadajnika musimy załączyć nadajnik z drążkiem gazu na max. obrotów( impulsy 2ms) a potem zasilanie regulatora i dzięki temu regulator przechodzi w tryb PROGRAMOWANIA nie PRACY. Może spróbuj odpiąć kabel z odbiornika a potem załącz zasilanie regulatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelmolin Opublikowano 31 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Ten mam : http://www.nastik.pl/dualsky-100a-opto-high-voltage-brak-p-5287.html Tylko, ze 90A A karta ta:http://www.nastik.pl/dualsky-karta-programowania-regulatorow-p-3312.html Próbowałem z wyłączonym odbiornikiem bo ten regulator nie ma BEC i tez nic Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 31 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Na schemacie widać że karta chyba musi mieć swoje osobne zasilanie. Trzeba sprawdzić czy na pinach BAT jest napięcie po podłączeniu do regulatora. Jeżeli nie ma to pakiet 4,8V lub BEC 5V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelmolin Opublikowano 31 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Tzn dioda sie swieci ale nie można nic ustawiać Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Popróbuje jeszcze , bo dawno temu chciałem sprawdzić ustawienia regulatora Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Tzn dioda sie swieci ale nie można nic ustawiać Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Popróbuje jeszcze , bo dawno temu chciałem sprawdzić ustawienia regulatora Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk jak nic nie będzie się dało po ponownej próbie podłączenia to podjadę do sklepu i spróbuję na nowej karcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 31 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Instrukcja z programatora: 1. Podłącz regulator do złącza na karcie programującej podpisanej ESC2. podłącz pakiet zasilający do regulatora3. jeśli Twój regulator nie ma BEC'a podłącz baterię 4-6V do złącza batt)4. dioda zapali się przy aktualnie wybranej opcji dla każdej z funkcji5. przeskakuj na kolejne funkcje za pomocą przycisku Select6. kliknij 2 razy żeby zmienić ustawienie; kliknij 1 raz by przejść do następnego7. jeśli aktualnie wybrany jest RESET wciśnij przyski 2 razy żeby przywrócić ustawienia fabryczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelmolin Opublikowano 31 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Dzięki spróbuje jeszcze raz, Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi