Skocz do zawartości

Dualsky USB Link - problem z połączeniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Kolegów

Kupiłem ostatnio USB Link Dualsky w nadzieji że teraz sobie zaprogramuję ESC (Dualsky 18 V2) że ho ho ...

Niestety nie jestem w stanie nawiązać jakiejkolwiek łączności z ESC'em.

Czy Koledzy mają dośwaidczenie z tym programatorem?

Pobrałem soft ze strony producenta - po podłączeniu dongl'a do PC jest on wykrywany przez złącze USB, zapala się czerwona dioda i każda próba podłączenia ESC nie powoduje wykrycia ESC'a przez soft.

W sieci nie ma praktycznie nic na ten temat.

Czy ktoś jest w stanie pomóc?

Pozdrawiam

Michał

Opublikowano

Mogę tylko tyle powiedzieć, ze mając jednocześnie podłączone zasilanie ze strony pakietu napędowego a sam regulator do odbiornika, nie jest możliwy odczyt danych na karcie

Nie próbowałem po odłączeniu regulatora z odbiornika, ponieważ nie chciało mi aż tak manipulować przy starannie zamontowanym osprzęcie rc

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Ja wiem tyle ze jak programuje za pomocą zwykłej karty regulator musi być najpierw połączony z kartą a potem podajemy napięcie na regulator który zasila też kartę. Ta kolejność jest dlatego ze po podaniu napięcia zasilającego regulator przechodzi w tryb programowania ponieważ jest wpięty w programator nie odbiornik.

Gdy podłącze regulator już pod zasilaniem z programatorem to nic nie zrobię ani nie odczytam ustawień z regla bo jest w trybie PRACA nie PROGRAMOWANIE

• Lubię to 1
Opublikowano

Strzał w dziesiątkę :)

Dziękuję - to było to!

Najpierw należy podłączyć regulator pod USB Link, odpalić soft na PC - następnie dajemy zasilanie na regulator.

Wszystko działa jak należy.

Pozdrawiam

Michał

Ja wiem tyle ze jak programuje za pomocą zwykłej karty regulator musi być najpierw połączony z kartą a potem podajemy napięcie na regulator który zasila też kartę. Ta kolejność jest dlatego ze po podaniu napięcia zasilającego regulator przechodzi w tryb programowania ponieważ jest wpięty w programator nie odbiornik.

Gdy podłącze regulator już pod zasilanie z programatorem to nic nie zrobię ani nie odczytam ustawień z regla bo jest w trybie PRACA nie PROGRAMOWANIE

Opublikowano

To po co ten kabel, który opisany jest "prog"?

Wydaje mi sie ze jest po to aby moc wygodnie programować regulator np na lotnisku, a niestety nie działa pomimo wielu prób podłączenia karty

Opublikowano

A co to za regulator i programator? Jest jakaś instrukcja? Każdy procek w regulatorze musi przejść w tryb PROGRAMOWANIE żeby zrobić w nim jakieś zmiany.

Zapewne tu jest problem. Gdy programujemy regulator z poziomu nadajnika musimy załączyć nadajnik z drążkiem gazu na max. obrotów( impulsy 2ms) a potem zasilanie regulatora i dzięki temu regulator przechodzi w tryb PROGRAMOWANIA nie PRACY. Może spróbuj odpiąć kabel z odbiornika a potem załącz zasilanie regulatora.

Opublikowano

Na schemacie widać że karta chyba musi mieć swoje osobne zasilanie. Trzeba sprawdzić czy na pinach BAT jest napięcie po podłączeniu do regulatora. Jeżeli nie ma to pakiet 4,8V lub BEC 5V.

post-526-0-80326600-1477921936.jpg

Opublikowano

Tzn dioda sie swieci ale nie można nic ustawiać

Popróbuje jeszcze , bo dawno temu chciałem sprawdzić ustawienia regulatora

Tzn dioda sie swieci ale nie można nic ustawiać

Popróbuje jeszcze , bo dawno temu chciałem sprawdzić ustawienia regulatora

jak nic nie będzie się dało po ponownej próbie podłączenia to podjadę do sklepu i spróbuję na nowej karcie

Opublikowano

Instrukcja z programatora:

1. Podłącz regulator do złącza na karcie programującej podpisanej ESC
2. podłącz pakiet zasilający do regulatora
3. jeśli Twój regulator nie ma BEC'a podłącz baterię 4-6V do złącza batt)
4. dioda zapali się przy aktualnie wybranej opcji dla każdej z funkcji
5. przeskakuj na kolejne funkcje za pomocą przycisku Select
6. kliknij 2 razy żeby zmienić ustawienie; kliknij 1 raz by przejść do następnego
7. jeśli aktualnie wybrany jest RESET wciśnij przyski 2 razy żeby przywrócić ustawienia fabryczne

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.