Kwasiu Opublikowano 23 Lipca 2008 Opublikowano 23 Lipca 2008 Mam znajomego w USA i czy byłaby możliwość żeby on zapłacił za zakupy w hobbycity a paczka przyszła do mnie??
Irek M Opublikowano 23 Lipca 2008 Opublikowano 23 Lipca 2008 Zawsze podajesz namiary na siebie - te z dowodu i namiary odbiorcy przesyłki więc chyba jest taka możliwosć.
SCRUBBY Opublikowano 23 Lipca 2008 Opublikowano 23 Lipca 2008 Oczywiście. Pamiętać należy o dokładnym potwierdzeniu w HC, że to np. PREZENT i ma być wysłany do PL a nie do USA. P.S. Cło, podatki i tp. oczywiście będziesz musiał opłacić (o ile w ogóle będziesz musiał ;-)
Irek M Opublikowano 23 Lipca 2008 Opublikowano 23 Lipca 2008 Z US to raczej pewne iż podatek i Vatt wliczą. Z UH tylko jak będziesz miał pecha :devil:
Kwasiu Opublikowano 23 Lipca 2008 Autor Opublikowano 23 Lipca 2008 a hobbycity znajduje się w UH czy USA??
robraf Opublikowano 23 Lipca 2008 Opublikowano 23 Lipca 2008 a hobbycity znajduje się w UH czy USA?? w HK = hong kong = chiny
Irek M Opublikowano 23 Lipca 2008 Opublikowano 23 Lipca 2008 Ło matko!!!!! A co to takiego hon-kong????????????????????????????????
olo Opublikowano 23 Lipca 2008 Opublikowano 23 Lipca 2008 Oczywiście. Pamiętać należy o dokładnym potwierdzeniu w HC, że to np. PREZENT i ma być wysłany do PL a nie do USA. Nic nie trzeba potwierdzać,jaki prezent? Obsługa sklepu i tak napisze to co zazwyczaj.Musisz odpowiednio zmienić,wypełnić pole shipping address,jeżeli przesyłka ma być wysłana w inne miejsce niż to gdzie mieszka zamawiający. ps. Irek hon-kong to młodszy brat King Konga
Irek M Opublikowano 23 Lipca 2008 Opublikowano 23 Lipca 2008 Olo - to chyba tak samo jak łódka małego [Dżona} - dżonka :rotfl:
slawko_k Opublikowano 24 Lipca 2008 Opublikowano 24 Lipca 2008 nic nie trzeba wypełniać czy zmieniać bo potem to już nie wiadomo gdzie to wyślą. 1. rejestrujesz się na siebie i podajesz swój adres 2. robisz zakupy ale nie płacisz 3. podajesz znajomemu login i hasło 4. on się loguje na ciebie i robi manual order payments i płaci (naprawdę musi być dobry znajomy) 5. logujesz się ty i sprawdzasz czy zmienił się status zamówienia na zapłacone 6. zmieniasz hasło żeby znajomy nie wykręcił ci numeru jak nadejdą gorsze czasy i nie będzie już dobrym znajomym 7. czekasz na paczkę
olo Opublikowano 24 Lipca 2008 Opublikowano 24 Lipca 2008 Swój sposób sprawdziłem trzykrotnie,przesyłki dotarły. Płatność manual robiłem dwa razy i odradzam bo wydłuża się niepotrzebnie czas całego zamówienia. Gdzieś już czytałem że właśnie w tym sklepie ktoś miał kłopoty z logowaniem jak coś pomajstrował przy zmianie hasła,sam tego nie sprawdzałem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.