tomek32 Opublikowano 23 Lipca 2008 Opublikowano 23 Lipca 2008 Mama pytanie, czy ktos moze mi powiedzieć, jak i czy sie da, w aparaturze graupner mx-16s mozna ustawić gaszenie slilnika żarowego pod z ktoryś z przełączników, czekam na odpowiedz .pozdrawiam
Jano Opublikowano 24 Lipca 2008 Opublikowano 24 Lipca 2008 Też mam ten model od paru dni.Instrukcja po niemiecku i angielsku.Podstawy mam obcykane ale też utknołem na gaszeniu silnika, jak do tego dojdę dam znać.Chyba że ktoś objaśni wcześniej to i ja bym skorzystał.
Marcin Opublikowano 24 Lipca 2008 Opublikowano 24 Lipca 2008 Na szybko - zrobilem to poprzez wolny mikser podpiety pod jeden z 2pozycyjnych przelacznikow. Zrobilem to tak, ze mikser przesuwa EPA serwa ze 110% na 140% co w zupelnosci wystarcza na gaszenie motoru. Jak chcecie konkretniej to postaram sie opisac krok po kroku jak to bylo.
Jano Opublikowano 25 Lipca 2008 Opublikowano 25 Lipca 2008 Dzięki Marcin wiem o co biega.Nie mam do dyspozycji przycisku "pomógł",ale dzięki za pomoc.
Jano Opublikowano 25 Lipca 2008 Opublikowano 25 Lipca 2008 ups Wydawało mi się że kapuję ale kotlet. Gdybyś podał na której stronie w instrukcji algielskiej pisze o tym bo nie mogę rozszyfrować symboli które w mikserze się pojawiają.Albo co powinno pojawić się w tych okienkach z ??-??.Sorry za zamieszanie ale bez gaszenia silnika ciężko.
piejar Opublikowano 25 Lipca 2008 Opublikowano 25 Lipca 2008 Myślę, że to o czym piszecie znajduje się na stronie 38 polskiej instrukcji w podrozdziale "Trymery cyfrowe", pkt 1
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.