Patryk Sokol Opublikowano 12 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Czołgiem Panowie Ostatnimi czasy wpadło mi w łapki marzenie z dzieciństwa - ładowarka Pulsar. Kupiłem ją z myślą o dwóch rzeczach - fantastycznemu programowi ładowania Li-XX (czyli stałym prądem do końca) oraz prądowi ładowania do 8A. Niestety - dla programu Li-Ion nie mogę ustawić wyżej jak 3A. W instrukcji napisane jest, że prąd ładowania dla Li-Ion jest regulowany w zakresie 0,1-3A. Wszystko wskazuje na to, że jest to ograniczenie programowe, stąd pytanie do Was - da się tą ładowarkę zmusić do pracy na wyższych prądach z tym programem? Tzn. Poza pomysłem - wrzuć program Ni-Cd i wyłącz jak napięcie podskoczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Zobacz jaką masz wersję softu. Ja mam Pulsar I ver. 1.55 i mogę ustawić 8A dla LiIon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Niedawno kupiłem już drugiego Pulsara (właśnie wersja 1) i mam w nim soft V1.51 Daje do 8A, ale też jest oddzielnie Li-Pol i Li-Ion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 13 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 1.21 Ok, biorę się za kombinowanie z upgradem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi