Patryk Sokol Opublikowano 12 Listopada 2016 Opublikowano 12 Listopada 2016 Czołgiem Panowie Ostatnimi czasy wpadło mi w łapki marzenie z dzieciństwa - ładowarka Pulsar. Kupiłem ją z myślą o dwóch rzeczach - fantastycznemu programowi ładowania Li-XX (czyli stałym prądem do końca) oraz prądowi ładowania do 8A. Niestety - dla programu Li-Ion nie mogę ustawić wyżej jak 3A. W instrukcji napisane jest, że prąd ładowania dla Li-Ion jest regulowany w zakresie 0,1-3A. Wszystko wskazuje na to, że jest to ograniczenie programowe, stąd pytanie do Was - da się tą ładowarkę zmusić do pracy na wyższych prądach z tym programem? Tzn. Poza pomysłem - wrzuć program Ni-Cd i wyłącz jak napięcie podskoczy.
alyan Opublikowano 13 Listopada 2016 Opublikowano 13 Listopada 2016 Zobacz jaką masz wersję softu. Ja mam Pulsar I ver. 1.55 i mogę ustawić 8A dla LiIon.
hubert_tata Opublikowano 13 Listopada 2016 Opublikowano 13 Listopada 2016 Niedawno kupiłem już drugiego Pulsara (właśnie wersja 1) i mam w nim soft V1.51 Daje do 8A, ale też jest oddzielnie Li-Pol i Li-Ion
Patryk Sokol Opublikowano 13 Listopada 2016 Autor Opublikowano 13 Listopada 2016 1.21 Ok, biorę się za kombinowanie z upgradem
Rekomendowane odpowiedzi