From_heaven Opublikowano 25 Lipca 2008 Opublikowano 25 Lipca 2008 Wreszcie przyszedł do mnie zestaw 1.3 ghz z rangevideo (swoją drogą bardzo szybko, zamówione w poniedziałek, paczka przyszła do domu w następny czwartek, cło pobrał listonosz bez zbędnych formalności). Podłączyłem wszytko na sucho w domu i działa pięknie. Ale teraz pytanie, jak skierować anteny w nadajniku i odbiorniku. Wiem, że było na ten temat sporo, ale ilość informacji kompletnie mnie zdezinformowała. Zestaw wyposażony jest w dwie identyczne antenki baciki, po jednej na nadajnik i odbiornik: http://www.rangevideo.com/index.php?main_page=index&cPath=35_36 Pozdrawiam.
Killerus Opublikowano 25 Lipca 2008 Opublikowano 25 Lipca 2008 Zapłaciłeś cło ?? DZiwne, ja jak oni wysyłali nigdy nie płaciłem ????
Peter Opublikowano 25 Lipca 2008 Opublikowano 25 Lipca 2008 Zestaw wyposażony jest w dwie identyczne antenki baciki, po jednej na nadajnik i odbiornik: I tu chyba napotkasz na niespodzianki ... Swoja droga jestem ciekawy pracy calosci na tych bacikach,powinno byc lepiej niz na 2,4 (zasieg) ale na niespodzinaki w postaci zaklocen szanse masz wieksze. Zrob prosze czytelny filmik na bacikach,bedzie mozna zobaczyc roznice miedzy 2,4 i 1,3.
From_heaven Opublikowano 25 Lipca 2008 Autor Opublikowano 25 Lipca 2008 Hej, a czy ktoś może odpowiedzieć na moje pytanie? Dzisiaj oblatałem to ustrojstwo. Odczucia genialne!!!! Opowiem później, teraz niestety brak czasu.
From_heaven Opublikowano 25 Lipca 2008 Autor Opublikowano 25 Lipca 2008 A tutaj link do tego jak to wszystko wygląda: http://heli.waldorf.pl/viewtopic.php?p=20010&sid=664b018ac36889d92571adf8efa3b663#20010
Peter Opublikowano 26 Lipca 2008 Opublikowano 26 Lipca 2008 Hej, a czy ktoś może odpowiedzieć na moje pytanie? Wiem, że było na ten temat sporo, ale ilość informacji kompletnie mnie zdezinformowała. Generalnie nie ma wielkich roznic/zmian.Poza troche inna ,,penetracja'' mikrofale maja podobna propagacje.Tak krotko i bardziej obrazowo,troche wiekszy zasieg,kosztem jakosci przekazu. Przy dalszych lotach,a takie mniemam ze beda,nie unikniesz jednak anten o lepszym zysku. Ale teraz pytanie, jak skierować anteny w nadajniku i odbiorniku Z bacikami raczej nie ma co kierowac (biorac pod uwage polaryzacje),czyli obie powinny pracowac w pozycji pionowej.W lotach nad baza,moga byc dosc uciazliwe zaniki,to ze wzgledu na charakterystyke anten (kolowa).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.