Geraxus Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 To tak kupiłem sobie samolocik bo jakos zainteresowało mnie te hobby ale nie wiem co robić dalej o to link jaki kupilem na allgro : http://allegro.pl/item405058664_samolot_r_c_tw_742_4_kanaly_sky_hawk.html jak mowilem nie wiem co dalej nie chce rozwalic swojego pierwszego modelu chcialbym byscie mi cos doradzili bo ja nie znam sie jak rozmawialem z pania przez telefon mowi ze on dobry do nauki latania i bym wszedl na to forum to mi pomoga wiec bardzo bym prosil o pomoc jakies wskazówki co robic itp. niedaleko mnie jest sklep modelarski wiec moglibyscie doradzic co kupic klej itp. chcial kupic nowy akumulator bo ten trzyma krotko ze moge latac 10-20 minut a chcialbym 1-2 godz. wiec bardzo prosze o pomoc itp. bo mam zielone pojecie o tym i nie wiem co i jak. ;/ jak przegladalem te forum to nie wiedzalem co i jak ;S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BodzioPilot Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Na poczatek moze klej Uhu por, ktore jest dobry. Odnosnie latania 1-2h - nierealne, musialbys takie wsadzic..zee....tzn jest mozliwe do zrobienia, ale daruj sobie, dokup kilka takich samych akumulatorow. Przed lotem sciagnij darmowy symulator FMS, i polataj chocby na klawiaturze, zawsze wyrobisz jakies ruchy. i jedno wazne, zloz dobrze model, przed lotem wytrymuj, tj zeby Ci go nigdzie nie wznosilo. Udanych lotow;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geraxus Opublikowano 28 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 a i jeszcze jedno samolot bede miec sroda/czwartek a jak cos zwale ze dodam akumulatorki ;S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 wiec moglibyscie doradzic co kupic klej itp. A co chcialbys kleic kolego ? chcial kupic nowy akumulator bo ten trzyma krotko ze moge latac 10-20 minut a chcialbym 1-2 godz To jest szybowiec i w zasadzie to latanie nim polega na szybowaniu a powaznie - czy ty juz wogole latales ? ja pierwsze loty mialem moze z 5 minut i uwierz mi, ze bylem "mokry",. zreszta nie kupisz takich baterii ... - polecam dokupienie pakietu zwyklego i nauke latania - jak nauczysz sie nie rozbijac modelu - to dokupisz silnik bezszczotkowy lepsze baterie i zapewnie inny model. A dlugosc lotu zalezy od tego jak umiesz wykorzystac warunki w powietrzu - termike - lub jak latasz na zboczu - wiatr. pozdrawiam i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geraxus Opublikowano 28 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 kleic np. jak cos mi sie rozwali a pozatym nigdy nie latalem dlatego prosze o wskazowki i co oznacza ten szczotkowy ja mowie mam zielone pojecie wiec kazde pojecie jakies obce mi jest czy jakas nazwa silnicza itp. szybkowiec czyli ze moge silnik wylaczyc wysoko i se moge tak latac jak dobry wiatr a pani przez telefon mowi ze musi byc bez wiatru jak mam latac i czy to nie szajski jakis samolot ze mi sie rozleci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geraxus Opublikowano 28 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 jak ja se poradze z tym nie znam nikogo co sie tym zajmuje ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BodzioPilot Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Jesli masz znikome pojecie, to przeczytaj tematy w dziale trudne poczatki, napewno duzo Ci pomoga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 a pozatym nigdy nie latalem dlatego prosze o wskazowki Kolega wyzej napisal - sciagnij FMS - symulator - nauczysz sie odruchow. i co oznacza ten szczotkowy Ze napiecie na uzwojenie silnika jest przekazywane poprzez szczotki - silniki te sie szybciej zuzywaja i maja mniejsza sprawnosc - dla Ciebie wystarczy szybkowiec czyli ze moge silnik wylaczyc wysoko i se moge tak latac jak dobry wiatr a pani przez telefon mowi ze musi byc bez wiatru jak mam latac Tak mozesz silnik wylaczyc - smigielko sie zlozy aby oporow nie robic i mozesz sobie szybowac - pani ma racje - na pierwsze loty im mniej wiatru - tym lepiej. i czy to nie szajski jakis samolot ze mi sie rozleci Rozleci sie jak nie potrenujesz i przywalisz w ziemie - sam z siebie sie raczej nie rozpadnie - ale pisza ze maja w ofercie skrzydla zapasowe - wiec sie wyluzuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Ten model nie szybuje jak szybowiec, silnik w nim to 480 szczotkowa, trzeba bardzo uważać na wychylenia sterów.Pomagałem jednemu koledze z forum polecieć tym modelem i nie wesoło było.Da się nim latać ale jako pierwszy model to kiepski wybór.Kadłub w nim jest z cieniutkiego tworzywa i jeden nieszczęśliwy kret może pogrzebać cały model.Z pakietem napędowym ni-xx jest dość ciężki i dość szybko lata. Edit: nie nazwał bym go :Idealny model do nauki latania. Lepiej by zrobili jak daliby zapasowe 2 kadłuby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geraxus Opublikowano 28 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 ale tak pisze ze ma dobry kadlub z jakiegos tam tworzywa ze moze ladowac na gorszeej jakosci podloza ale ze ma to granice ja kupilem ten samolot juz daje linka ale pani powiedzala ze ten lepszy do nauki http://allegro.pl/item405231781_samolot_corsair_f4u_4_kanalowy_r_c.html w takiej samej cenie wiec moge wziasc albo ten co dalem linka albo tamty na poczatku ten hawk czy jakos tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Wiesz co - ten to jak kupisz to nawet nie otwieraj pudelka - od razu podepcz i wyrzuc. Jestes w goracej wodzie kapany - wstrzymaj sie - poczytaj i nie pozalujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BodzioPilot Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 o tym zapomnij! rozbijesz za pierwszym lotem...i zniechecisz sie do modelarstwa...lepiej bierz sky hawka. Moze masz mozliwosc wziecia Sky Lady II ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geraxus Opublikowano 28 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 ale ktory lepszy ten taki z kólkami itp. czy ten drugi co niby szybowiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Ten drugi (F4U)to już całkowicie odpada do nauki latania, co do aparatury to mogę powiedzieć że jest lipna i nie wykorzystasz jej w przyszłości.Ona działa w paśmie 27MHz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geraxus Opublikowano 28 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 ale kicha ;/ jak rozbije to kicha juz kasa poszla w srode bedzie sprobuje zlozyc powoli z instrucja dokladnie przeczytana i z wujkiem bo robi takie rozne rzeczy na mechanice sie zna itp. za rok~~ chce kupic jakis w sklepie modelarskim spalinowy jak ten wypali samolot ;] za jakies 800zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BodzioPilot Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 z tych dwoch lepszy jest sky hawk, ale to i tak nie jest najlepszy wybor za takie pieniadze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Popros o pomoc kogos z Lublina - i potrenuj na symulatorze !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BodzioPilot Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Najpierw FMS, potem kolejny elektryk i dopiero spalina, jak juz co ;PP Jedna rada: NIE SPIESZ SIE!!! Pospiech to zguba, moge Ci przysiadz , ze sam sie o tym przekonasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geraxus Opublikowano 28 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 mogby ktos linka zarzucic bo tu jakies pare wersji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BodzioPilot Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 sciagnij najnowsza... chyba wiesz jak rozpoznac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.