Skocz do zawartości

POMOC! "Sky hawk" - podstawowe pytania...

Geraxus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To tak kupiłem sobie samolocik bo jakos zainteresowało mnie te hobby ale nie wiem co robić dalej o to link jaki kupilem na allgro :

http://allegro.pl/item405058664_samolot_r_c_tw_742_4_kanaly_sky_hawk.html

jak mowilem nie wiem co dalej nie chce rozwalic swojego pierwszego modelu chcialbym byscie mi cos doradzili bo ja nie znam sie jak rozmawialem z pania przez telefon mowi ze on dobry do nauki latania i bym wszedl na to forum to mi pomoga wiec bardzo bym prosil o pomoc jakies wskazówki co robic itp. niedaleko mnie jest sklep modelarski wiec moglibyscie doradzic co kupic klej itp. chcial kupic nowy akumulator bo ten trzyma krotko ze moge latac 10-20 minut a chcialbym 1-2 godz. wiec bardzo prosze o pomoc itp. bo mam zielone pojecie o tym i nie wiem co i jak. ;/ jak przegladalem te forum to nie wiedzalem co i jak ;S

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Na poczatek moze klej Uhu por, ktore jest dobry.

Odnosnie latania 1-2h - nierealne, musialbys takie wsadzic..zee....tzn jest mozliwe do zrobienia, ale daruj sobie, dokup kilka takich samych akumulatorow.

Przed lotem sciagnij darmowy symulator FMS, i polataj chocby na klawiaturze, zawsze wyrobisz jakies ruchy.

i jedno wazne, zloz dobrze model, przed lotem wytrymuj, tj zeby Ci go nigdzie nie wznosilo.

Udanych lotow;)

Opublikowano
wiec moglibyscie doradzic co kupic klej itp.

A co chcialbys kleic kolego ?

chcial kupic nowy akumulator bo ten trzyma krotko ze moge latac 10-20 minut a chcialbym 1-2 godz

To jest szybowiec i w zasadzie to latanie nim polega na szybowaniu ;) a powaznie - czy ty juz wogole latales ?

ja pierwsze loty mialem moze z 5 minut i uwierz mi, ze bylem "mokry",. zreszta nie kupisz takich baterii ... - polecam dokupienie pakietu zwyklego :) i nauke latania - jak nauczysz sie nie rozbijac modelu - to dokupisz silnik bezszczotkowy lepsze baterie i zapewnie inny model.

A dlugosc lotu zalezy od tego jak umiesz wykorzystac warunki w powietrzu - termike - lub jak latasz na zboczu - wiatr.

pozdrawiam i powodzenia

Opublikowano

kleic np. jak cos mi sie rozwali a pozatym nigdy nie latalem dlatego prosze o wskazowki i co oznacza ten szczotkowy ja mowie mam zielone pojecie wiec kazde pojecie jakies obce mi jest czy jakas nazwa silnicza itp. szybkowiec czyli ze moge silnik wylaczyc wysoko i se moge tak latac jak dobry wiatr a pani przez telefon mowi ze musi byc bez wiatru jak mam latac i czy to nie szajski jakis samolot ze mi sie rozleci

Opublikowano
a pozatym nigdy nie latalem dlatego prosze o wskazowki

Kolega wyzej napisal - sciagnij FMS - symulator - nauczysz sie odruchow.

i co oznacza ten szczotkowy

Ze napiecie na uzwojenie silnika jest przekazywane poprzez szczotki - silniki te sie szybciej zuzywaja i maja mniejsza sprawnosc - dla Ciebie wystarczy ;)

szybkowiec czyli ze moge silnik wylaczyc wysoko i se moge tak latac jak dobry wiatr a pani przez telefon mowi ze musi byc bez wiatru jak mam latac

Tak mozesz silnik wylaczyc - smigielko sie zlozy aby oporow nie robic i mozesz sobie szybowac - pani ma racje - na pierwsze loty im mniej wiatru - tym lepiej.

i czy to nie szajski jakis samolot ze mi sie rozleci

Rozleci sie jak nie potrenujesz i przywalisz w ziemie ;) - sam z siebie sie raczej nie rozpadnie - ale pisza ze maja w ofercie skrzydla zapasowe - wiec sie wyluzuj ;)

Gość slawekmod
Opublikowano

Ten model nie szybuje jak szybowiec, silnik w nim to 480 szczotkowa, trzeba bardzo uważać na wychylenia sterów.Pomagałem jednemu koledze z forum polecieć tym modelem i nie wesoło było.Da się nim latać ale jako pierwszy model to kiepski wybór.Kadłub w nim jest z cieniutkiego tworzywa i jeden nieszczęśliwy kret może pogrzebać cały model.Z pakietem napędowym ni-xx jest dość ciężki i dość szybko lata.

Edit: nie nazwał bym go :Idealny model do nauki latania.

Lepiej by zrobili jak daliby zapasowe 2 kadłuby :)

Gość slawekmod
Opublikowano

Ten drugi (F4U)to już całkowicie odpada do nauki latania, co do aparatury to mogę powiedzieć że jest lipna i nie wykorzystasz jej w przyszłości.Ona działa w paśmie 27MHz.

Opublikowano

ale kicha ;/ jak rozbije to kicha juz kasa poszla w srode bedzie sprobuje zlozyc powoli z instrucja dokladnie przeczytana i z wujkiem bo robi takie rozne rzeczy na mechanice sie zna itp. za rok~~ chce kupic jakis w sklepie modelarskim spalinowy jak ten wypali samolot ;] za jakies 800zl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.