gfilipek Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Ehh... Swego czasu przykleiłem folię solarfilm standard do kabinki pewnego modelu. Przyklejałem za pomocą żelazka - delikatnie, ale się dało .. no i teraz mam problem bo muszę ją odkleić, a trzyma się bardzo mocno. Próbowałem zmywacza do paznokci. Nie pomaga Ktoś ma jakiś pomysł jak ją oderwać bez zniszczenia plastikowej kabinki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Suszarka do włosów powinna załatwić sprawę, podgrzewając suszarką folię delikatnie za nią ciągniesz i powinna się ładnie odkleić.Trenowałem ten sposób na swoich modelach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Suszarka do włosów powinna załatwić sprawę, podgrzewając suszarką folię delikatnie za nią ciągniesz i powinna się ładnie odkleić.Trenowałem ten sposób na swoich modelach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gfilipek Opublikowano 29 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Mam obawy czy się kabinka nie odkształci, ale spróbuję... No i kicha.... kabinka zaczyna się odkształcać, a folia jak trzymała tak trzyma. Rwie się i schodzi bez kleju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Trochę późno znalazłem, ale może się jeszcze podpowiedź przyda. Najlepiej to zdejmij folię siłą (po prostu zerwij), a później zmyj klej denaturatem. U mnie takie mycie pomaga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.