PiotrKR Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Witam. Kolejny model z pod mojej ręki miał z założenia być Orlikiem, ale niestety konstrukcja nie wytrzymała i w zastępstwie powstało to coś co go ma przypominać. Trochę danych: - rozpiętość 70 cm - długość 65 cm - szerokość 2,5 cm wyposażenie: - silnik TP 2408-21 - śmigło 8x4 - regiel 30 A - aku 3S 1300 - serwa conrady - lotki + E-skay SW - odbiornik 6 ch Eskay - waga z wyposażeniem 440 gr Od wersji poprzedniej rożni się szerokością kadłuba ( w pierwszym był 7 cm ) oraz lekko zmienionym obrysem skrzydła ( szersze przy końcach) Zastosowałem tez turbulatory z papieru ściernego, co poprawiło właściwości lotne. Model po poprawnym ustawieniu wychyleń i dokładnym wytrymowaniu lata bardzo fajnie ( niedługo zapodam filmiki z lotów, oraz z nieudanych prób wersji pierwszej - która także poprawnie poleciał ale nie wytrzymała cyrkla przy lądowaniu ) . Jak przeżyje kolejne loty to doczeka się oszklenia kabiny i owiewki. Model miał z założenia zastąpić wysłużonego ME 109 ESA i myślę że po małych poprawkach i unowocześnieniach z powodzeniem go zastąpi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Fajna maszynka! Ster kierunku ma taki trochę Toto'waty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrKR Opublikowano 29 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Ano ma TOTOwaty ster - jak w oryginale . Dzisiaj były kolejne udane loty, niestety nie było kamerzysty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrKR Opublikowano 30 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 jak obiecałem krótkie filmiki. 1 z pierwszych lotów Orlika w wersji 1 http://video.google.pl/videoplay?docid=-3600995584295214446&hl=pl 2 z lotu Orlika w wersji 2 ( słaby kamerzysta był ... ) http://video.google.pl/videoplay?docid=-3553389567088196761&hl=pl Za niedługo kolejny lepsiejszy filmik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.