magicwojtek Opublikowano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 HejChce sobie zakupić drona w kwocie jak wyżej Na codzień zajmuję się fotografią. Dron ma być do zabawy, czasami może jakiś backstage z sesji plenerowej. Myślałem np. o f450 i potem rozbudować zestaw o gimbala i np. kamerke xiaomi. Czy może na poczatek lepiej jakiś gotowy? np. coś z symy lub overmax bee 7.1? FPV fajna rzecz, ale na wifi jak widzę to słabo działa. Czy może używkę PHantoma jakiegoś starego? przepraszam i pozdrawiam ^^ btw ile może kosztować dron pod który doczepie jakiegos małego bezlusterkowca ? btw. 2 widzę że polecacie Cx35 oraz Syma x8HW tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magicwojtek Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 http://www.aliexpress.com/item/32480062298/32480062298.html Rama s500. Do tego aparatura Fs-i6 i muszę obliczyć jakie aku (polecacie coś sensownego aby polatać z 10 min?) Na tych silnikach dron bez problemu uniesie gimbala z gopro/sj/xiaomi lub podobna kamerką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 13 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 http://www.aliexpress.com/item/32480062298/32480062298.html Rama s500. Do tego aparatura Fs-i6 i muszę obliczyć jakie aku (polecacie coś sensownego aby polatać z 10 min?) Na tych silnikach dron bez problemu uniesie gimbala z gopro/sj/xiaomi lub podobna kamerką? NA tych silnikach uniesie. Sam mam taki komplet i daje rade. Tylko ze ja mam bez autopilota - tylko zwykly naze32. Lot na pakiecie 4000 to ok 15 minut ale bez gimbala. z Gimbalem bedzie krócej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magicwojtek Opublikowano 14 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 A małego bezlusterkowca z lekkim obiektywem? Uniesie? Czy już raczej nie da rady? Dzięki za pomoc, chyba zamówie ten zestaw s500 z włókna weglowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Raczej nie liczyl bym na to. Do takich celow uzywa sie duzo wiekszych silnikow i smigiel -> 10" minimum, a ten nie da rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magicwojtek Opublikowano 14 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 a jakby po prostu wymienił silniki na mocniejsze ? Wolę od razu silniki zamówić mocniejsze niż potem je wymienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi