Irek M Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Czy próbował już ktoś podłączać pakiet o wyższym napięciu niż zalecane 6-7 ogniw? chcę spróbowac na pakiecie 8 cel ale trochę sie obawiam czy nie spalę go od razu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 nie podłączaj - jak nie spali się od razu, to i tak będzie się grzał i się spali po jakimś czasie.... No możesz mu dołożyć radiator (pamiętaj o paście termoprzewodzącej) i nawet do tego wiatrak. Wtedy pociągnie dłużej, ale wkraczasz już na pole minowe i licz się z eksplozją... W przypadku tego konkretnego EZX-R to chyba trudno będzie dołożyć radiator, bo nie jestem pewien ale oryginalnie on ma chyba 3 radiatory rozdzielone małą szczeliną od siebie i trzebaby dołożyć trzy duże i też je odpowiednio rozdzielić (ale może mi się pomyliło z reglem od E-MAXXa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Nie pomyliło Ci sie, to dokładnie ten regiel. Ja mze dopiero zaczynam w modelarstwie lotniczym, ale w samochodowym siedze troche dłuzej i co moge powiedzieć o tym reglu to to, że przy odpowiednio mocnym silniku, nawet takim w zakresie maxymalnej obsługiwanej liczby zwojów, te regle lubiły sie palic już na 6 celkach. Nie warto ryzykować i przeginać z tym regulatorem. Więcej celek możesz podłaczyć do Hiteca HFX ale to też nie jest jakis super regiel. Sam taki posiadam i ludzie sie az dziwią ze sie jeszcze nie spalił. Podsumowując, ja bym nie ryzykował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 ...no i ja też nie zaryzykowałem. Regulator w połączeniu z dwoma silnikami 540 czy 550 nie radzi.ł sobie tak jak prosty regulator z fabrycznego zestawu. Prędkosć, jaką osiagał model wizualnie była duuuuzo niższa niż na zestawie fabrycznym. Oczywiście odjąłem ogniwo do 7 cel. Niestety porażka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Witam Kolegów. A czy do tego regła można podłączyć plimera 2P? I może ktoś wie przy jakim napięciu ten regulator odcina silnik? Lipol 2p daje 7.4V Minimalny spadek to 6.0V. Pakiet ni-mh 6 cel daje 7.2V Minimalne napięcie to także 6V. Czy można zamiast ni-mh użyć lipola?? Podejżewam że ten regiel odcina silnik przy 6V. Niech ktoś mnie poprawi jeśli sie myle.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.