FX Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Jak widac zwęglowny rezystor to tez sprawdzasz go oscyloskopem ? Tranzystory jak sie pala to czesto bardzo efektownie i widać skutki włąsnie "na oko". W kazdym razie ktos słabo pomyślał projektując ten układ skoro sypie sie jeden za drugim. Trezba bedzie pomyslec o dodatkowym chłodzeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiMi Opublikowano 8 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Trezba bedzie pomyslec o dodatkowym chłodzeniu No i pomyślałem. Nadajnik umieściłem w aluminiowym radiatorze. Z radiatora korzysta też stabilizator liniowy 7805, gdyż zrezgnowałem z orginalnego stabilizatora impulsowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebi Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Dziś dostałem z RV nadajnik na 2.4G 500mW. Testowałem i wszystko było OK. Sprawdzałem jak nadaje na różnych kanałach. Nagle nadajnik przestał działać . Nic nie nadaje, robi się ciepły (wygląda na to, że końcówka mocy pracuje) ale nic nie nadaje. Tu trwa dyskusja: http://rc-cam.info/viewtopic.php?t=291 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.