mati1988k Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Ostatnio na Discovery w "jak to jest zrobione" pokazywali kaski do hokeja. Facet, który je malował pod koniec ozdobił kask malowanymi kroplami wody. Zrobił to tak: Popsikał kask wodą z opryskiwacza do kwiatów żeby zebrały się na nim kropelki wody. Następnie psiknął delikatną mgiełką farbę, wysuszył suszarką wcześniej utworzone krople wody i powstał naprawdę ciekawy efekt . No i tutaj rodzi się pytanie czy dobrze to zapamiętałem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 jeżeli ci o TO chodzi to proszę - tylko po angielsku. fragment o który ci chodzi to 7:45 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1988k Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Oo Wielkie dzięki A wie może ktoś czy to jakaś specjalna farba czy każda będzie dawała taki efekt ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 dzięki za punkcik :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Wydaje mi się, że facet użył lakieru bezbarwnego (malował całość dwukolorową i nie maskował kolorów). Potem naniósł ostatnie detale mające być na wierzchu i dopiero ostatnia warstwa lakieru. Swoją drogą, w "Amerykańskim Choperze" pokazywali jak namalować skórę wężową za pomocą rajstop z dużymi oczkami (kabaretki).Też, bardzo fajny efekt, małym kosztem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahoon Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 czy to jakaś specjalna farba czy każda będzie dawała taki efekt ? Farba ma nie być wodorozcieńczalna. To chyba wiadomo dlaczego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zwykły czarny Dupli Color w sprayu, stara, aluminiowa obudowa od CD - Rom, woda w zwykłym rozpylaczu do kwiatków, całość na słońcu na 15 minut. Większe krople robione za pomocą strumienia wody z daleka, mniejsze za pomocą ''mgiełki'' Moje pierwsze podejście. Efekt: Wniosek - na serio jest to proste. Ważne, żeby dać wyschnąć wodzie Teraz mam zamiar spróbować kombinacji z Oracoverem - ciekawe czy tak pomalowana folia będzie utrzymywała swoje kształty w czasie oklejania żelazkiem. EDIT: W zblizeniu wygląda jak kawałek księzyca :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahoon Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Przedstawiałem to już w temacie Aerografu, ale powtórzę fotkę tutaj. Najbardziej realistyczny efekt jaki udało mi się uzyskać: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Podłoże błękitne, kryłeś to czarnym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahoon Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 A nawet nie pamiętam dokładnie Chyba podłoże granatowe albo czarne, a kryte jasnoniebieskim oraz białym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.