helo Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 dzisiaj zważyłem resztę części modelu dolne skrzydło z serwami i przedłużaczami waży 304 g górne ma wagę 235 g kadłub z silnikiem i serwami oraz bowdenami waży 509 g osłona silnika 33 g razem wychodzi 1081 g plus statecznik z sterami 104 g to jest 1185 g chyba nie jest najgorzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helo Opublikowano 28 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 W końcu nastąpił ten moment że okleiłem kadłub koverallem nawet poszło bardzo zgrabnie jestem zadowolony Na zdjęciu widać pod silnikiem nie półkę a domek pakietu Tu widać zamontowane serwa kierunku i wysokości oraz opaskę mocującą pakiet przed wysunięciem. Waga jak wcześniej pisałem to 509 g ciekawe ile przybędzie po malowaniu napiszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helo Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Po malowaniu waga 519 g bez pilota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Jeśli to w czymkolwiek może pomóc to podaję żądane wymiary 43,5 x17,5 waga statecznika z sterem wysokości to 92g ster kierunku 11g całość to 104g A jeśli to jest naprawdę ważne to powierzchnia statecznika wynosi 7dm/2. Reszta danych jest tutaj jak i filmik że haro lata http://www.modelpartner.ig.pl/sklep/index.php?dwuplat-haro,205 Dzięki za zważenie statecznika poziomego. Czy to naprawdę ważne, to nie wiem, chociaż raczej tak . Ja chciałem sobie porównać z tym, co mi kiedyś wyszło przy stosowaniu tej metody budowy statecznika ("na kanapkę"). Mój miał 56cm i wyszło niecałe 79g, a i tak koledzy alarmowali, że ciężko . Twoje ogólne 1185g to bardzo ładny wynik, przy czym oznacza to, że stateczniki ważą prawie 1/10 ciężaru modelu i mają tą paskudną właściwość, że są na dłuższym końcu modelu Wyważałeś już wstępnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helo Opublikowano 5 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Przed wyważeniem trzeba to trochę do kupy spróbować poskładać Jak widać na zdjęciach brakuje paru rzeczy żeby wyważyć model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helo Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Przybyły naklejki i podwozie główne Jak widać jeszcze niema kółka ogonowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helo Opublikowano 16 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Jest już kółko ogonowe i pomalowana osłona silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalczp Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Witam Oba modele Haro i Fred widze ze sa gotowe do oblotu (lub prawie gotowe). Mozna liczyc na relacje z oblotu? Pawel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helo Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Długo to trwało ale się spotkali w Rybniku. Filmik z oblotu będzie trochę później 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helo Opublikowano 1 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Oblot modelu odbył się prawie udanie gorzej było z lądowaniem nic nie trzeba było trymować jedynie trochę środek ciężkości poprawić na trochę tylny tak w ogóle to jestem bardzo zadowolony Filmik z oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helo Opublikowano 9 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Miejsce jak najbardziej odpowiednie jeśli można to więcej szczegółów model się zapowiada interesująco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 17 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Witam,obserwowałem ten wątek od początku i szczerze sie przyznaje miałem uprzedzenie do tych modeli w sensie kształtu sk i sw.Haro i Fred ślicznie zbudowane.Jednak w wersji,,wojennej,,Darku jest odlotowy ,życze tyle samo lądowań co startów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakon Opublikowano 15 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 buduję właśnie freda i jeśli można proszę o zdjęcia łączenia skrzydeł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakon Opublikowano 16 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 dziękuję, myślałem o podobnym rozwiązaniu, tylko mnie upewniłeś, że to wypali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi