helo Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Opublikowano 27 Lutego 2017 dzisiaj zważyłem resztę części modelu dolne skrzydło z serwami i przedłużaczami waży 304 g górne ma wagę 235 g kadłub z silnikiem i serwami oraz bowdenami waży 509 g osłona silnika 33 g razem wychodzi 1081 g plus statecznik z sterami 104 g to jest 1185 g chyba nie jest najgorzej
helo Opublikowano 28 Lutego 2017 Autor Opublikowano 28 Lutego 2017 W końcu nastąpił ten moment że okleiłem kadłub koverallem nawet poszło bardzo zgrabnie jestem zadowolony Na zdjęciu widać pod silnikiem nie półkę a domek pakietu Tu widać zamontowane serwa kierunku i wysokości oraz opaskę mocującą pakiet przed wysunięciem. Waga jak wcześniej pisałem to 509 g ciekawe ile przybędzie po malowaniu napiszę.
Bartek Piękoś Opublikowano 4 Marca 2017 Opublikowano 4 Marca 2017 Jeśli to w czymkolwiek może pomóc to podaję żądane wymiary 43,5 x17,5 waga statecznika z sterem wysokości to 92g ster kierunku 11g całość to 104g A jeśli to jest naprawdę ważne to powierzchnia statecznika wynosi 7dm/2. Reszta danych jest tutaj jak i filmik że haro lata http://www.modelpartner.ig.pl/sklep/index.php?dwuplat-haro,205 Dzięki za zważenie statecznika poziomego. Czy to naprawdę ważne, to nie wiem, chociaż raczej tak . Ja chciałem sobie porównać z tym, co mi kiedyś wyszło przy stosowaniu tej metody budowy statecznika ("na kanapkę"). Mój miał 56cm i wyszło niecałe 79g, a i tak koledzy alarmowali, że ciężko . Twoje ogólne 1185g to bardzo ładny wynik, przy czym oznacza to, że stateczniki ważą prawie 1/10 ciężaru modelu i mają tą paskudną właściwość, że są na dłuższym końcu modelu Wyważałeś już wstępnie?
helo Opublikowano 5 Marca 2017 Autor Opublikowano 5 Marca 2017 Przed wyważeniem trzeba to trochę do kupy spróbować poskładać Jak widać na zdjęciach brakuje paru rzeczy żeby wyważyć model
helo Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Opublikowano 7 Marca 2017 Przybyły naklejki i podwozie główne Jak widać jeszcze niema kółka ogonowego
helo Opublikowano 16 Marca 2017 Autor Opublikowano 16 Marca 2017 Jest już kółko ogonowe i pomalowana osłona silnika.
kowalczp Opublikowano 28 Marca 2017 Opublikowano 28 Marca 2017 Witam Oba modele Haro i Fred widze ze sa gotowe do oblotu (lub prawie gotowe). Mozna liczyc na relacje z oblotu? Pawel
helo Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Długo to trwało ale się spotkali w Rybniku. Filmik z oblotu będzie trochę później 1
helo Opublikowano 1 Maja 2017 Autor Opublikowano 1 Maja 2017 Oblot modelu odbył się prawie udanie gorzej było z lądowaniem nic nie trzeba było trymować jedynie trochę środek ciężkości poprawić na trochę tylny tak w ogóle to jestem bardzo zadowolony Filmik z oblotu.
helo Opublikowano 9 Października 2017 Autor Opublikowano 9 Października 2017 Miejsce jak najbardziej odpowiednie jeśli można to więcej szczegółów model się zapowiada interesująco
piotrekrc Opublikowano 17 Grudnia 2017 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Witam,obserwowałem ten wątek od początku i szczerze sie przyznaje miałem uprzedzenie do tych modeli w sensie kształtu sk i sw.Haro i Fred ślicznie zbudowane.Jednak w wersji,,wojennej,,Darku jest odlotowy ,życze tyle samo lądowań co startów
dakon Opublikowano 15 Listopada 2020 Opublikowano 15 Listopada 2020 buduję właśnie freda i jeśli można proszę o zdjęcia łączenia skrzydeł
dakon Opublikowano 16 Listopada 2020 Opublikowano 16 Listopada 2020 dziękuję, myślałem o podobnym rozwiązaniu, tylko mnie upewniłeś, że to wypali
Rekomendowane odpowiedzi