hubuniek Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Witajcie, Kupiłem właśnie Tankovací koncovka s průchodkou. Już znalazłem w słowniku, że průchodka to tuleja. W skład zestawu wchodzą: Zakładam, że ten długi element po lewej to króciec do tankowania. Element pośrodku wkręcam w otwór w zakrętce kanistra i od środka daję rurkę że smokiem na końcu, która będzie wyciągać paliwo z kanistra jak od zewnątrz podłączę do tego samego elementu rurkę podłączoną do pompki. Nie wiem do czego służy element po prawej - jest przewiercony - ø4mm. Wszystkie gwinty ø 6mm. Przydało by się odpowietrzenie kanistra. Czy ono ma być realizowane przez ten element? Jego średnica wewnętrzna jest mniejsza niż zewnętrzna średnica rurki, którą mogę założyć na króciec i ten środkowy element. Będzie odpowietrzał jeśli go wkręcę w drugi otwór w zakrętce kanistra . Nie wiem jednak jak go zabezpieczyć by uniemożliwić parowanie paliwa po tankowaniu. Czy on ma służyć właśnie do odpowietrzenia? Jak to zrobić? Pozdrawiam, Hubert Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Przy okazji jak byłem w piwnicy zrobiłem fotki które być może Ci co nieco rozjaśnią. 5 litrowy karnisterek, dołożona pompka ręczna ,prosta instalacja do tankowania ,szczelna i prosta w obsłudze . Myślę że po fotkach zrozumiesz ,jak by co to pytaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubuniek Opublikowano 15 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Super, wielkie dzięki! :-) Wszystko już jasne. Okazało się że do tej tulei udało mi się wcisnąć rurkę więc zrobiłem to prawie tak jak na Twoich zdjęciach. Prawie, bo ja mam pompkę elektryczną a kanister zapięty do w skrzynki startowej. Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekTe Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Cześć, sam ostatnio szukałem sposobu instalacji pompki przy kanistrze. Podpatrzylem rozwiązanie u kolegi i zrobiłem jak poniżej. Może się przyda. Wysłane z mojego HUAWEI RIO-L01 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi