Skocz do zawartości

Fox z multiplexa a hol

Kwasiu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż chciałem sobie polatać jakimś szybowcem, ponieważ ładowarka do lipoli mi siadła a nowa dopiero w drodze. Zdjąłem więc z szafy foxa i dorobiłem mu haczyk do holu. Z powodu braku gumy założenie było takie, że kuzyn będzie ciągną żyłkę a ja wypuszczę model, i tu zaczęły się schody. Zrobiłem wiele prób z rożnym ustawieniem haku i nic model zwala się na skrzydło i wali w ziemię, nie wzbija się nawet na parę metrów :? . Czy może to być spowodowane wielkością modelu czy ja coś po prostu źle robię??

Opublikowano

kolego

albo za wolno biega ten twoj kuzyn(a moze jakis prosty bloczek - ja wykonałem ze zuzytej szpulki wedkarskiej) albo masz za mały kat pomiedzy srodkiem ciezkosci a miejscem haka w f1a hak stosuja bardzo blisko srodka ciezkosci a po za tym moze tez byc sytuacja ze model ma za mała statecznosc - co tutaj zrobic to nie wiem bo powierzchnie statecznika albo wznios zwiekszyc za bardzo nie mozna.

Opublikowano

robilem dokladnie te same proby ale wykrylem problem..fox jest modelem dosc szybkim i potrzebuje duzej predkosci lub silnego wiatru zeby leciec...dlatego guma sie spisze a biegnacy kolega/kuzyn raczej nie...

Opublikowano

nie napisałeś nic o modelu lotki ? . Dużego modelu to kolega raczej nie uciągnie bo to nie latawiec. Lokalizacja haka holowniczego powinna być 5- 10* przed środkiem masy, może niedobrze masz wytrymowane lotki albo ster kierunku , a poza tym pozostaje geometria ,zwichrzenia ,symetria wzniosu płata

Opublikowano

po pierwsze miałem źle hak już poprawiłem. Model ma lotki jest dobrze wytrymowany bo go rzucałem i trymowałem. Jak spróbuję z nowym położeniem haka to napiszę jak poszło

Opublikowano

tak jak laminat napisał za mała prędkość zastosuj bloczek(jeden koniec żyłki zamocować do ziemi przeciągnąć przez bloczek i do modelu , ciągnąć za bloczek).Przez taki patent prędkość rośnie dwukrotnie.

Opublikowano
sory nie zauważyłem że to z multiplexa , liczyłem że to większy model .

Andrzeju to nie twoja wina lecz tego kto zakładał wątek. Pisząc fox miał zapewne na myśli foxa z multiplexa. No chyba ze ma dużą szafę to może być inny model ale wątpię. Narazie to trzeba czekać na sprostowanie założyciela wątku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.