alkraj Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Cześć. Mam aparature hitec laser 4 i mam taki problem, gdy na niskiej wysokości odlece troche dalej od siebie to są takie zakłócenia że model nie reaguje na ruchy drążkami i spada na ziemie. Czy to normalne czy może jast to spowodowane jakimś uszkodzeniem? Dodam jeszcze że na dużej wysokości nie ma zakłóceń. Może to jest spowodowane tym że blisko lotniska są dwie wieże telefoniczne? pozdrawiam
slawko_k Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 no to normalne nie jest. może masz jakiś parszywy odbiornik lub regulator zakłócający prawidłową pracę odbiornika
andrzejsq Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Witam nie napisałeś jak masz ułożoną antenę w modelu, być może antena nadajnika widzi antenę odbiornika jako punkt. Zobacz ten opis
alkraj Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2008 antete mam luzem w środku modelu
andrzejsq Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Jak wcześniej pisałem odlatując modelem od siebie antena nadajnika "widzi "antenę odbiornika jako punkt przez to zmniejsza się zysk anteny odbiorczej a za tym idzie zasięg latając wysoko anteny "widzom" sie po ukosie dlatego masz większy zasięg . zresztą w linku wyżej masz wszystko opisane .Co do nadajników telefonii komórkowej to by ci siały tak samo wysoko .
Callab Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 antete mam luzem w środku modelu Tak się nie godzi postępować z anteną ;-) Wypuść połowę anteny poza model tak, żeby luźno wisiała. Zabezpiecz ją tak, żeby ten odcinek, który jest w kadłubie był prosty. Albo wypuść całą antenę na zewnątrz i przyklej taśmą samoprzylepną do ogona, tak żeby połowa (no może 1/3) zwisała luźno z tyłu, a pozostała część była równolegle z kadłubem. Tak chyba zaleca Graupner (albo inny producent).
alkraj Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2008 dzięki, tak zrobiłem i działa, prawie żadnych zakłóceń nie miałem..........hurra :jupi:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.