mlody25 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Witam zakupiłem 2 miesiące temu apraturę mianowicie sanwę vg 400. mam do niej wszystko nawet kabel tylko że sprzedający zrobił go własnoręcznie no i właśnie nie mogę go uruchomić mam wejście do apki a z drugiej zamiast USB to mini jack taki jak do głośników i teraz pytanie jak tym latać na symulatorze? sprzedający mówił coś o programi "p-pedzoj" ale wpisuję w google i nic... prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Podłącz pod wejście karty dźwiękowej i użyj programu p-pedzoj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody25 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 ale dobrze rozumiem że nie będe miał dzwięku w symulatorze... sciągnołem zaraz zainstaluje i zobacze aha i jeszcze cos aparaturę podłączam beż kwarcy ani anteny czy to dobrze?? Muszę załączyć aparaturę gdy jest podłączona do komputera żeby latać?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 ale dobrze rozumiem że nie będe miał dzwięku w symulatorze... A niby czemu? Jak masz włączony mikrofon to nie masz dźwięku? aparaturę podłączam beż kwarcy ani anteny czy to dobrze?? Nie zaszkodzi Muszę załączyć aparaturę gdy jest podłączona do komputera żeby latać?? Nie wiem, sprawdź czy reaguje na wyłączoną, jeśli nie, to włącz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody25 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 aha dobrze mam już wszytko ale teraz musze to jakoś skalibrować... wie ktoś może jak to zrobić?? może mi pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Sposób podłączenia opisałem gdzieś na forum, poszukaj.Do uruchomienia oprócz ppjoy 0.83 będzie potrzebny program spp (smart propo plus).Do tych programów podałem linki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody25 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 mam ppjoy i smart propo plus ale nei wiem jak to wszystko zrobić no i mapowanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Instalujesz najpierw Ppjoy potem smart propo plus.Uruchamiasz SPP i włączasz nadajnik.Potem wchodzisz do Ppjoy.Jeżeli nie masz zainstalowanego Virtual Joystik to program Ppjoy sam zainstaluje.W mapowaniu nic nie zmieniasz.SPP zatwierdzasz poleceniem HIDE.Po tych zabiegach wchodzisz do panelu sterowania Windowsa a w nim do kontrolerów gier.Tu przeprowadzasz kalibrację.Kalibracja działa idiotycznie bo niewiadomo o co chodzi ale trzeba ją zrobić.Po tych zabiegach wchodzisz do AFPD czy FMS i tam już dalej konfigurujesz ustawienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody25 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Witam odświeżę temat bo nie maiłem internetu przez tą burzę mam kilka pytań Mam realflight`a G4 ale mam problem z tą aparaturą zaczynam nawet podejrzewać że kabelek został źle zrobiony... mam kabelek stary nie używany z MP3 USB i myślałem żeby go wykorzystać ale nie wiem co i jak mam podłączyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.