Marcinmb Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Witam A na poczatku byl chaos... Kiedys dostalem od Pana Marcina(Killerus) Model po crashu firefly...Model odbudowalem,polatlaem nim i niestety podczas jednej z akrobacji model sie po prostu rozpadl w powietrzu...No coz nie wytrzymal biedaczek...Ale tak mi sie spodobal ze zapragnolem posciasc ten sam...Zbieralem pieniazki i oto dzis zadzwonil domofon...Patrze przez okno i przed furtka stoi ciezarowka z DPD :jupi: Po 15 sec(facet chcial zebum mu w 4 miejscach cos podpisal :? )Na podlodze w znaalzlo sie cos takiego : Gdy juz poradzilem sobie z tonami tasmy ujrzałem takie cos: Zblizenie: Po otwarciu tego pudla...: Wszytko bardzo dobrze zapakowane owiniete miekka folia... Po odpakowaniu: Teraz sie biore za budowe :)Model zrobie powoli i dokladnie bo ma to byc moj "flagowy" model :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Faja maszynka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Gdybyś dał mniejsze fotki, powiedzmy mniejsze niż 1000 x 1000 napewno otworzyłyby się szybciej a i tak widać by było dokładnie tyle samo... Skąd tego Fireflaja zamawiałeś i ile Cię to wyniosło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zamaiwalem w www.perfecthobby.pl a cena tego modelu to 229zl...Moze duzo,moze malo ale model jest super a malowanie jeszcze lepsze...Za nieiwele mniej mozna kupic model o podobnych wymiarach do 3D ale deske ;/ Ja deskolotow nie trawie.wole doplacic ale miec cos co przypomina samolot a nie 2 deski zlozone razem ale kazdy lubi co innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Nieźle! wzmocnij skrzydło węglem!! Koledze sie złamało skrzydło przy drugim locie!! ZAPAMIETAJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 tasma16 mi tez sie zlaamlo ale w 7 locie ;D zastanwaim sie czy wzmacniac a nawet jak tak to gdzie??tam nie ma zabardzo jak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aeron1 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Nie musisz nic wzmacniać jeżeli nie przekroczysz wagi jaką podaje producent, mam ten model i wyczyniałem nim różne figle. Model jest świetny trzymaj się zaleceń producenta z wyważeniem a nie będziesz miał problemu z oblotem. Powodzenia http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=1651 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Ja bym nie ryzykował utratą kolejnego modelu i jakoś wzmocnił to skrzydło Jakie dasz do niego wyposażenie :?: Powodzenia w budowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 ECO400 dobre pytanie..co ja do niego wloze ?? ;D A wiec: Tradycyjnie juz silniczek Keda A22,4 serva Tower Pro SG91r,bateire Li-Po 1000mAh odbiornik 20g,regiel 25A i smiglo 10x4.7 lub 10x6 GWS(w przyszlosci APC) Ciag wyniesie+/- 1000gram wiec powinien latac ;D.Zdecydowlaem ze nie bede go wzmacnial...Ale ja zmieniam zdanie jak choragiew wiec jeszcze sie zastanowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killerus Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Tu jest conieco, na pewno pomoze http://obchod.styrolan.cz...8fbd94c3dae990d Opis budowy http://dokumentace.styrolan.cz/konstrukce-ff/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 bardzo dziekuje za stronke jest sporo zdjec z budowyi wykonczenia modelu A tymczasme ja sobie powoli buduje....Powstaly juz stateczniki: I wklejilem bowdeny... wiem ze praca idzie bardzo powoli no ale trudno dzis troche przyspiesze Oto "stoliczki" na serwa...Wykonane przed chwila... EDIT: Zdjecia nie bylo widac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 zdecydowalem sie an wzmocnienie weglem poniewaz przekrocze wage jaka podaje producemt..Wina zbyt ciezkiego silniki nienalzejszej bateri... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Marcin dobrze robisz że wzmacniasz to skrzydełko Z niecierpliwością czekamy na film z oblotu Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 tak modle wyglada teraz..Ma juz serwa na lotkach popychacze wklejony pret weglowy stateczniki skrzydlo zaraz biore sie za lotki i mocowanie polki pod serwa waga tego co na zdjeciu to : Mysle ze nie jest najgorzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Ładnie Ci idzie ta robota 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Witam Model zostal skonczony !!! Zakonczylem prace z modelem :jupi: Oblot planuje na jutro rano jesli tylko pogoda pozwoli....Postaram sie o filmik A teraz pare fotek: A tutaj widac wycgylenia : Lotki SW Znowu Model : Moje Ulubione Prosze o recenzje na temat modelu Waga modelu to: 444 g. Nieiwem czy czworka to szczesliwa liczba ale mam nadzieje ze tak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Waga modelu to: 444 g. Nieiwem czy czworka to szczesliwa liczba ale mam nadzieje ze tak... Miejmy nadzieję ze tak :mrgreen: A jak wzmocniłeś skrzydło?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 otwarlem krawedz natarcia nozykiem i na kleju wlozylem pret weglowy.Mylse ze bardzo wzmocnilo skrzydlo ale waga wzrosla o 22g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 No coś za coś. Ale za to już nie ma szans na załamanie skrzydła w locie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 mam taka nadzieje...narazie mialem zlamany stacznik w nim ;/Byl grad a mialem w nocy otware okno i uderzyl grad w model i porobil wgniecenia i ulamal SK.wszystko pokleilem ale nowy model i juz klejony ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.