piotrb Opublikowano 22 Lutego 2017 Opublikowano 22 Lutego 2017 Witam Czas najwyższy odświeżyć swoją flotę samolotów WWII. Tym razem padło na model z czerwoną gwiazdą. Poprosiłem Marka o wycięcie modelu EPA samolotu Polikarpow I 185. Zestaw wygląda tak Cdn… 1
noker Opublikowano 22 Lutego 2017 Opublikowano 22 Lutego 2017 Możesz podać mi kilka parametrów płata. Rozpiętość i cięciwa przy kadłubie. Mam na stole miga13 tez od Marka. To prototyp ale coś mu skrzydła nie wyszły. Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
mirolek Opublikowano 22 Lutego 2017 Opublikowano 22 Lutego 2017 Czuć powiew wiosny bo się ruszyło w temacie budowy nowych modeli Zestaw rurowy to sprawdzony pomysł Marka na takie zwarte konstrukcje. Cos tylko ogonek mi sie mały wydaje ale to może przekłamywać zdjęcie. krótki kadłub wymusza duzy ogon aby zapewnić stateczność. Zobaczymy jak połączysz rury jak to będzie wyglądać, szykuje się fajny model. ms
piotrb Opublikowano 23 Lutego 2017 Autor Opublikowano 23 Lutego 2017 Możesz podać mi kilka parametrów płata. Rozpiętość i cięciwa przy kadłubie. Mam na stole miga13 tez od Marka. To prototyp ale coś mu skrzydła nie wyszły. Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Rozpiętość 86 cm Profil 22 cm na 2,5 cm Statecznik jest ok. Jak tylko posklejam kadłub to wrzucę zdjęcia
piotrb Opublikowano 8 Marca 2017 Autor Opublikowano 8 Marca 2017 Witam Kadłub został sklejony na klej UHU POR a następnie oszlifowany i wyprasowany. Po wklejeniu stateczników wygląda tak Jeszcze skrzydło i kabina
piotrb Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Witam Do zestawu Marek dołożył pilota Pilot zasiadł już w kabinie Jeszcze tylko malowanie i oblot na zawodach w Dobroszycach:)
piotrb Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Witam Kilka kolejnych fotek Teraz czekam na pogode i oblot:)
piotrb Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Witam Model lata bardzo przewidywalnie. Bardzo fajna ESA. Polecam https://drive.google.com/file/d/0BxQjEpKLeKEQMGZKQmZ3dV85U0U/view?usp=sharing
Rekomendowane odpowiedzi