piotrb Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Witam Czas najwyższy odświeżyć swoją flotę samolotów WWII. Tym razem padło na model z czerwoną gwiazdą. Poprosiłem Marka o wycięcie modelu EPA samolotu Polikarpow I 185. Zestaw wygląda tak Cdn… 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
noker Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Możesz podać mi kilka parametrów płata. Rozpiętość i cięciwa przy kadłubie. Mam na stole miga13 tez od Marka. To prototyp ale coś mu skrzydła nie wyszły. Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirolek Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Czuć powiew wiosny bo się ruszyło w temacie budowy nowych modeli Zestaw rurowy to sprawdzony pomysł Marka na takie zwarte konstrukcje. Cos tylko ogonek mi sie mały wydaje ale to może przekłamywać zdjęcie. krótki kadłub wymusza duzy ogon aby zapewnić stateczność. Zobaczymy jak połączysz rury jak to będzie wyglądać, szykuje się fajny model. ms Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrb Posted February 23, 2017 Author Share Posted February 23, 2017 Możesz podać mi kilka parametrów płata. Rozpiętość i cięciwa przy kadłubie. Mam na stole miga13 tez od Marka. To prototyp ale coś mu skrzydła nie wyszły. Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Rozpiętość 86 cm Profil 22 cm na 2,5 cm Statecznik jest ok. Jak tylko posklejam kadłub to wrzucę zdjęcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrb Posted March 8, 2017 Author Share Posted March 8, 2017 Witam Kadłub został sklejony na klej UHU POR a następnie oszlifowany i wyprasowany. Po wklejeniu stateczników wygląda tak Jeszcze skrzydło i kabina Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrb Posted April 18, 2017 Author Share Posted April 18, 2017 Witam Do zestawu Marek dołożył pilota Pilot zasiadł już w kabinie Jeszcze tylko malowanie i oblot na zawodach w Dobroszycach:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrb Posted April 26, 2017 Author Share Posted April 26, 2017 Witam Kilka kolejnych fotek Teraz czekam na pogode i oblot:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrb Posted April 30, 2017 Author Share Posted April 30, 2017 Witam Model lata bardzo przewidywalnie. Bardzo fajna ESA. Polecam https://drive.google.com/file/d/0BxQjEpKLeKEQMGZKQmZ3dV85U0U/view?usp=sharing Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts