gucio72 Opublikowano 2 Marca 2017 Opublikowano 2 Marca 2017 Witam. Nie bijcie, ale nie wiem jak to zrobić. Otóż mam model PIPER j3 CUB w którym mam 6 serw, w tym dwa do SW. Chciałbym podłączyć każde serwo bezpośrednio do odbiornika i tu moje pytanie.... Jak to zrobić ? Nie chcę używać kabla Y !! Normalnie podłącza się się tak: 1- SK 2- SW 3- PRZEPUSTNICA 4- LOTKI Jak to zrobić i ustawić na radiu żeby banglało ? Czy ma to wyglądać tak?: 1- SK 2- SW 3- SW (z rewersem?) 4- PRZEPUSTNICA 5- LOTKA 6- LOTKA (z rewersem?) Czy np. 1- SK 2- SW 3- PRZEPUSTNICA 4- LOTKA LEWA 5- LOTKA PRAWA (z rewersem?) 6- SW (z rewersem?) Radio to: TURNIGY 9XR PRO + ER9x
Tomasz Opublikowano 2 Marca 2017 Opublikowano 2 Marca 2017 W tym radiu można przecież kanały przypisywać do dowolnych urządzeń. W jakiej kolejności to zrobisz, zawsze będzie dobrze. A rewersy ustawisz dopiero jak będziesz miał kompletnie wyposażony model.
KRUUP Opublikowano 2 Marca 2017 Opublikowano 2 Marca 2017 Czy revers czy nie to sprawdzisz jak podłaczysz wszystko.
gucio72 Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Opublikowano 3 Marca 2017 Dzięki za odpowiedzi. Jednak jestem początkującym i dlatego pytam. Wiem, że mogę to sobie wszystko dowolnie przypisać, pytanie brzmi jak to zrobić ? Może być konwersacja na P.W.
Marcin K. Opublikowano 3 Marca 2017 Opublikowano 3 Marca 2017 1-4 powinieneś mieć przypisane do drążków. Wpinaj w odbiornik i patrz co się rusza. Pozostałe stery(jedna lotke, jedna połówkę sw) wepnij w 5 i 6. A później tylko mix kanalu lotki z kanałem w który wpiales druga lotke. Analogicznie ze sterem wysokosci
Rekomendowane odpowiedzi