Irek M Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Jako, że nie mogę kontynuować tematu zarchiwizowanego to zakładam ten - kontynuację. Przypomnę: model powstał pare lat temu jako wersja E czyli średniopłat. Ponieważ pracujący takielunek stwarzał wiele problemów z mocowaniem pod odpowiednimi kątami skrzydeł dlatego zdecydowałem się na wersję typu parasol. W wersji tej skrzydła już są połączone więc linki tylko wspomagają ich położenie. Najpierw zacząłem wykonywać nowe skrzydło jako rdzeń styro. Ponieważ nie byłem z niego zadowalany więc do starych skrzydeł dodałem dodatkowe dźwigary i połączyłem je razem. rozpiętość na końcówkach spływu to 205cm. Szacuję, że dla tej rozpiętości będę potrzebował 15 - 18m linki. Na dzień dzisiejszy wygląda to tak jak na załączonych fotkach. Może - i na pewno - to słaby wynik jak na 3 tyg pracy ale miałem operację oka i nie mogłem w ogóle wykonywać takich prac. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi