Jelon Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Witam Możecie mi doradzić czym dobrze umyć silnik z zewnątrz który lata na rycynie ? Pozdrawiam
Irek M Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Po każdym locie cały model w tym i silnik spryskiwałem płynem do szyb samochodowych. Jeśli chodzi o gruntowniejsze mycie - z rozkładaniem na części to przemywam rozpuszczalnikami na bazie beznyny lub nitro. Pamiętaj jednak by przed kąpielą zdjąć wszelkie gumowe części silnika jak oringi itp - (4suwy przede wszystkim).
Jelon Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2008 chodzi mi o zmycie przysmażonej rycyny która jest na silniku , od rozpuszczalnika schodzi tylko trochę ...
robraf Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 nafta i trzeba trzec niema innej rady samo tak nieodpadnie
Jelon Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2008 sposób nafta znam, lecz myślałem ze ma ktoś jakieś nowe sposoby dobrze schodzi od WD-40 tez ale to za drogi interes
Viader Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Spróbuj szczoteczką drucianą i acetonem
Janeczek Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Sprobuj TRI lub Aceton ale zadnej szczotki drucianej ...tylko szczotke do zebow-ktora zreszta moze Ci sie rozpuscic !!! ale zanim to zrobi to zdazysz silnik wymyc ....
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.