Jelon Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Witam Możecie mi doradzić czym dobrze umyć silnik z zewnątrz który lata na rycynie ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Po każdym locie cały model w tym i silnik spryskiwałem płynem do szyb samochodowych. Jeśli chodzi o gruntowniejsze mycie - z rozkładaniem na części to przemywam rozpuszczalnikami na bazie beznyny lub nitro. Pamiętaj jednak by przed kąpielą zdjąć wszelkie gumowe części silnika jak oringi itp - (4suwy przede wszystkim). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelon Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 chodzi mi o zmycie przysmażonej rycyny która jest na silniku , od rozpuszczalnika schodzi tylko trochę ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 nafta i trzeba trzec niema innej rady samo tak nieodpadnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelon Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 sposób nafta znam, lecz myślałem ze ma ktoś jakieś nowe sposoby dobrze schodzi od WD-40 tez ale to za drogi interes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Spróbuj szczoteczką drucianą i acetonem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Sprobuj TRI lub Aceton ale zadnej szczotki drucianej ...tylko szczotke do zebow-ktora zreszta moze Ci sie rozpuscic !!! ale zanim to zrobi to zdazysz silnik wymyc .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.