Pitstrel Opublikowano 23 Marca 2017 Opublikowano 23 Marca 2017 Witam. Posiadam Aurorę 9x, Optime 9 zbindowałem natomiast poległem z odbiornikiem Minima 6L. Po podłączeniu zasilania świeci się pulsacyjne fioletowa dioda, sposób od Optimy nie jest skuteczny. Proszę o radę (łopatologicznie) jak zbindować odb. Mimimę. Z góry dziękuję za pomoc.
grzegorzp Opublikowano 23 Marca 2017 Opublikowano 23 Marca 2017 Do minimy musisz przytrzymać przycisk na module przez ok 3 sekundy i wtedy będzie świecić/mrugać niebieska dioda zamiast czerwonej ot cała różnica wejście w tryb bindowania bez zmian.
Pitstrel Opublikowano 23 Marca 2017 Autor Opublikowano 23 Marca 2017 Do minimy musisz przytrzymać przycisk na module przez ok 3 sekundy i wtedy będzie świecić/mrugać niebieska dioda zamiast czerwonej ot cała różnica wejście w tryb bindowania bez zmian. U mnie cały czas mruga fioletowa dioda na odbiorniku.
grzegorzp Opublikowano 23 Marca 2017 Opublikowano 23 Marca 2017 Ja pisałem o module nadawczym w aparaturze Edit: Teraz zrobiłem jeszcze raz, więc tak, wchodzisz w tryb bindowania (mowa o aparaturze) przyciskasz przycisk na module nadawczym i włączasz nadajnik, klikasz "yes" że chcesz nadawać i aparatura wchodzi w tryb bindowania, miga czerwona dioda, jest to tryb pod optimę, teraz wciskasz i trzymasz (u mnie ok 1 sekundę) przycisk na module nadawczym i dioda zmienia się na niebieską, przy tym słychać delikatne "pik" i jesteś w trybie pod minimę.
Pitstrel Opublikowano 23 Marca 2017 Autor Opublikowano 23 Marca 2017 Ja pisałem o module nadawczym w aparaturze Edit: Teraz zrobiłem jeszcze raz, więc tak, wchodzisz w tryb bindowania (mowa o aparaturze) przyciskasz przycisk na module nadawczym i włączasz nadajnik, klikasz "yes" że chcesz nadawać i aparatura wchodzi w tryb bindowania, miga czerwona dioda, jest to tryb pod optimę, teraz wciskasz i trzymasz (u mnie ok 1 sekundę) przycisk na module nadawczym i dioda zmienia się na niebieską, przy tym słychać delikatne "pik" i jesteś w trybie pod minimę. Aurora 9x ma oddzielne menu do bindowania Optimy i Minimy. Problem mam z odbiornikiem . Po podłączeniu zasilania do odbiornika pulsuje niebieska dioda (naciśnięcie przyciski Link wygasza ją, a zwalniając ten przycisk dioda znów się pali na niebiesko.
grzegorzp Opublikowano 23 Marca 2017 Opublikowano 23 Marca 2017 Nie wiem jak jest w 9X ja mam 9 i tak to działa, nie doczytałem, więc niech się wypowie kto używa 9x
Pitstrel Opublikowano 23 Marca 2017 Autor Opublikowano 23 Marca 2017 Nie wiem jak jest w 9X ja mam 9 i tak to działa, nie doczytałem, więc niech się wypowie kto używa 9x Problem jest, że nie wiem kiedy i na ile sek. wciskać przycisk link.
Pitstrel Opublikowano 23 Marca 2017 Autor Opublikowano 23 Marca 2017 Problem jest, że nie wiem kiedy i na ile sek. wciskać przycisk link. Problem rozwiązany. Tak ogólnie -- w optimie wciskamy link i podpinamy zasilanie, a w Mimimie podpinamy zasilanie i wciskamy przycisk link. Dzięki za rady
grzegorzp Opublikowano 24 Marca 2017 Opublikowano 24 Marca 2017 Znalazłem taką "instrukcję" ale widzę, że już się uporałeś http://www.youtube.com/watch?v=5rerxtGKGDA P.s. wygląda, że jednak najpierw przycisk potem zasilanie ale ważne, że działa
Pitstrel Opublikowano 26 Marca 2017 Autor Opublikowano 26 Marca 2017 Znalazłem taką "instrukcję" ale widzę, że już się uporałeś http://www.youtube.com/watch?v=5rerxtGKGDA P.s. wygląda, że jednak najpierw przycisk potem zasilanie ale ważne, że działa Dokładnie tak.
Krzysztof7501 Opublikowano 13 Października 2018 Opublikowano 13 Października 2018 Ja mam również problem z bindowaniem. W moim przypadku jest to minima 6S i nadajnik Optic 6 z modułem AFHSS. W instrukcji piszą, że jeżeli po włączeniu nadajnika z wciśniętym przyciskiem na module miga czerwone - należy przycisk ponownie wcisnąć na 2 sekundy aby się kolor zmienił na niebieski, ale to nie działa i ciągle miga czerwone. Dotychczas używałem odbiorników Optima, gdzie bindowanie odbywało się przy migającym czerwonym. Na stronie sklepu piszą: Minima 6 receivers require that the module or transmitter have firmware version 3.01 installed to operate. Nadajnik z modułem kupiłem w 2010 roku i nawet nie wiem, jaką ma wersję oraz jak mogę to sprawdzić.
Krzysztof7501 Opublikowano 16 Października 2018 Opublikowano 16 Października 2018 Kupiłem programator HPP-22, zaktualizowałem moduł Spectra i wszystko działa
Rekomendowane odpowiedzi