motyl Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Nie trzena być filozofem do ustawienia silnika Wypadkowy wektor ciągu ma być w prawo i lekko w dół patrząc od tyłu modelu. Teraz w zależności jak będzi esilnik tak trzeba dać skłon samego silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Silnik zamocowałem jakieś 3 sopnie do góry .Czyli w sumie tak samo jak z przodu tylko po drógiej stronie osi. Smigło 8x6 slow fly przyciete z 1 cm. bo się nie mieściło. No i najważnejsze dziś młody pilot Adam wylatał nim 50 min. (pakiet 1800mA naładowany do 12,2V). Jeśli doliczyć do tego jego akrobacje to 1 godzina to żaden wynik latanie tym wynalazkiem. Z ciekawszych uwag topomimo że stery są strasznie małe to model żywiołowo na nie reaguje . Absolutnie nie ma potrzeby robić lotek!!! Lataliśmy ok 18.00 i wtedy jeszcze modelem rzucało i dobrze nosiło, ale ok 18.30 totalnie zdechło. W sumie młody zrobił 6 lotów ,zaliczył 1 raz słup wys. napięcia(druty i słup) ,2 duże krzaki przy lądowaniu oraz 2 bardzo ładne lądowania . i film http://www.szabatowski.livenet.pl/atos/szyb1.avi Nadal nie zmieniam zdania że to nuda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 ... Nie wariuj tak sterami, uspokój i do góry go dawaj, delikatne tylko ruchy... To najlepsza część seansu... Ale oglónie to fajnie toto lata... (Pilot też niezły :twisted: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Jak widać modelik sobie radzi i lata długo. Gdyby miał jednak lotki to by tych słupów nie było ,drutów i wiecej lądowań udanych by zaliczył , ale to też ogromna w tym rola pilota. Fajnie jednak że model cieszy w takiej formie jak został stworzony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariaczi__21 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Super modelik do rekraacyjnych lotów. Też mi teraz cos podobnego chodzi po głowie, tylko ze ja zrobie z lotkami. Tomek musisz koniecznie zalozyc smiglo skladane. Mysle ze wtedy przy srednich warunkach wylatanie 60 min nie bedzie zadnym problemem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Lotki naprawdę są bez sensu. Aby w końcu młody nie rzucał modelem po całym niebie to dostał takie wychylenia że w funflayu to trymer mi więcej wychyla ster kierunku Poza tym samo zablokowanie śmigła już dużo dało a składane to by było super! Dziś wylatał młody kolejne 30 minut i ja też koło tego ale na 2 pakietach 1800 i 1300. Mały latał cały czas na silniku i pewnie dlatego krócej. Odbył się też loty z klamerką i wyszedł super filmik . Film jest tu http://www.pfmrc.pl/viewtopic.php?p=24971#24971 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
h3nry Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Gdzies wcięło Filmidło :ble: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 U mnie to samo! Nie może wyswietlić strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Bo zamiast szabatowski.com/forum należy wstawić pfmrc.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Poprawiłem już ,teraz u mnie jest o.k. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 W/W model w dużym stopni przypomina konstrukcję MPX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Gdzieś wyczytałem że to jest konkurencyjny model do EasyStara (dobrze mówie?), i w pewnym sklepie faktycznie cena sporo niższa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 i w pewnym sklepie faktycznie cena sporo niższa! Jak bym gdzies to juz czytal ten styl...wiadomosc na PW Pisz smialo-gdzie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Np. http://www.cyber-fly.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.