Jakub Stolarski Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Cześć wszystkim, mógł by mi ktoś napisać jak zrobić laminatową rurkę w którą mocowało by się bagnet skrzydła? Wiem że najlepiej jest po prostu obłożyć bagnet matą szklaną i przesączyć żywicą, ale nie wiem czego trzeba użyć żeby mi się to wszystko nie posklejało. Wiem że to dość popularna metoda ale jakoś nie umie znaleźć artykułu w którym by to było opisane czarne na białym. Kiedyś obiło mi się o uszy że w roli "rozdzielacza" dobrze sprawdza się wazelina... to prawda? Pozdrawiam, Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 jeśli chodzi o rurkę to ja to robię tak: biorę rurkę alu która ma taką samą średnicę jak bagnet, smaruje ją woskiem, zwijam na tym rurkę z 2-3 warstw tkaniny przesączonej żywicą. Gdy żywica się zeschnie to wystarczy lekko popukać - najlepiej gumowym młotkiem - w laminat i bez problemów powinna zejść robiłem tym sposobem szuflady na bagnety do 2,5m Muchy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Witam,j.w. ja robie bezposrednio na bagnecie rozdielacz AXON,ale tylko dlatego,ze mam taki pod reka.Mozna uzyc tak jak pisal kolega ,wosku,pasty do podlog i tym podobnych,z wazelina nie kombinowalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Koledzy o jakim wosku piszecie ! jeżeli myslicie o naturalnym to jesteście w błędzie.Kiedyś dawno zastosowałem coś takiego i był problem . należy użyć najzwyklejszej świecy (z braku innego rozdzielacza) i dokładnie natrzeć nią rurkę i lekko przepolerować ,potem tylko laminować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Koledzy o jakim wosku piszecie ! oczywiście o wosku do kompozytów, sam używam Bleu Wax HL603 dostępnego w Havlu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.