ralfbo Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Os 91FS2 4-takt zamontowany w U CAN DO 60 waga do lotu 3,5kg. jakie sugerujecie śmigło. Obecnie zamontowałem APC 15/4 ( dynamika umiarkowana) ,czy np. 15/6 da większy ciąg ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekSz Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Moim zdaniem przy 15x6 ciąg statyczny ci troche spadnie bo obroty pójdą w dół. Ja w ucando miałem saito 100 z 16x4W i było tak na styk. Na tym silniku w ogóle jesteś w stanie wykonać zawis ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralfbo Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zawis jest możliwy z wykorzystaniem prawie pełnego otwarcia przepustnicy. Przy wyjściu trzeba uważać. Z posiadanych informacji wynika , że Saito mimo większej pojemności ma niewiele więcej mocy. Szukam inf. na jakim śmigle mój Os da większy ciąg. Stosuję paliwo z 10% zawartością nitro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralfbo Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Ponawiam moje pytanie, na jakim śmigle ten silnik ma największy ciąg ? Na zastosowanym 15/4 osiąga 9700obr/min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Mój OS FS 91 kręcił śmigłem 16x6. Tylko, że w połmakiecie mysliwca z I wojny - Fokker D.VIII. W temacie o nim masz kilka filmów z lotu. Oczywiście to zupełnie inny rodzaj modelu więc pewnie nie na wiele sie tobie zda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.