jacekplacek Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 W nadajniku Hitec Optic 6, przestał działać przełącznik trener, do tej pory działał poprawnie, ale chyba pomieszałem coś w programowaniu, no i teraz nie wiem co ?
karand Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 A w jaki sposób stwierdziłeś, że przełącznik nie działa?
jacekplacek Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2017 no to akurat wiem, bo jak ten przełącznik działa, to przełącza sterowanie na nadajnik ucznia (podłączony na kablu uczeń trener), a jak nawet nie podłączy się tego kabla, to ten przełącznik po jego naciśnięciu uniemożliwia sterowanie z nadajnika nauczyciela , w którym jest zamocowany
karand Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Nie da się programowo dezaktywować przełącznika "trener". Czeka Cię rozbiórka nadajnika i kontrola połączeń i samego przełącznika. Jeżeli jeszcze nigdy nie zaglądałeś do swojego Optica to instrukcję jak się do niego dobrać znajdziesz tutaj: http://www.planemodel.com/mode1-2/mode1-2-hitic6ch.htm
romsonic Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 A z czym łączyłeś tegoż optica wcześniej po linii ucznia -trenera? .Posiadam dwa takie nadajniki,z resztą bardzo dobre i w jednym z nich [drugim moim] ,zakupionym na forum był ten sam problem. Sądzę że poprzedni właściciel łączył z czymś nie takim lub nie takim kabelkiem jak potrzeba .Po otwarciu obudowy znalazłem wybrzuszony kondensator elektrolityczny. Po wymianie jak dotychczas działa. A dodam że lubię to radyjko . Pozdrawiam.
jacekplacek Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2017 łączyłem Optica (trener) z Laserem (uczeń) i działało jak trzeba, no a teraz kicha, niestety nie znam się na elektronice i nie dam sobie z tym rady, miałem nadzieję, że coś przestawiłem w programowaniu, no ale jak się tego nie da przestawić w programie to widocznie coś jest nie tak z elektroniką, szkoda , dziękuję kolegom za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi