Bolo Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Witam, mam zamiar przesiąść się ze Spektrum i kupić tą Futabę i nie znalazłem w manualu menu dron, czy da się ustawić ustawić i latać dronem, czy muszę brać wersję dla bogaczy T14SG? pozdrawiam Andrzej B.
d2f Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 A w spektrum masz w menu dron? Ja w starej futaba t8uaf bez problemu ustawiłem moja 450 na acro. Jakie problemy przewidujesz? Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
Bolo Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Nie mam w spektrum "dron" ale mam samoloty i heliki i tak mam ustawione samoloty pod samoloty a heli pod heli, w t14sg jest taka opcja. Ja w starej futaba t8uaf bez problemu ustawiłem moja 450 na acro. Jakie problemy przewidujesz? nie wiem, mam zamiar dopiero spróbować polatać dronem dlatego się pytam.
Kamilos Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Dron ustawia się pod program dla samolotu. Podłączasz kabelki z odbiornika do FC(flight controller) jak serwa(tam jest 5 tych kabelków) i FC już tam sobie to przelicza i steruje mocą silników. W aparaturze nie jest potrzebny program dla dronów ponieważ wszystko ustawiasz poprzez program na komputerze np. cleanflight tam w zestawie z FC jest kabelek do podłączenia do komputera.
Rekomendowane odpowiedzi