Włodek Opublikowano 14 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Mój pierwszy jet napędzany turbiną Jas 39 Gripen . Myślę że mogę go tak nazywać bo najbardziej go przypomina . Początkowo latał na turbinie jetjoe 1200 5,5 kg ciągu potem był GTM 100 , który poszedł do Bae Hawka i teraz lata na GTM 85 i tak na razie zostanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Witaj Włodku! Fajny model , podziwiam Cię za te starty i lądowania na drodze . Trzymaj tak dalej. Jest tyle pięknych jetów do zbudowania. Pozdrawiam Lucjan Modele Lucjana widziałem, są super wykonane Cześć Marku! Dzięki za miłe słowa. Widzę że znowu pojawiłeś się w gronie modelarskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodek Opublikowano 16 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Witaj Lucjan To prawda, pięknych jetów jest tylko czasu brak. A z tym lataniem to nie jest tak, że im szerszy pas tym trudniej w niego trafić. A to wspomniany wcześniej Bae Hawk z turbiną GTM 100 . Model nie jest jeszcze wykończony, brak wielu detali . To raczej egzemplarz testowy , szukam słabych punktów do poprawienia . Planuję lżejszą wersję ale chyba w tych samych barwach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Niby tak wróciłem może wpadnę na lotnisko, ale ceny zaporowe dla mnie chyba że mi załatwisz weterana Lucjan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Witaj Lucjan To prawda, pięknych jetów jest tylko czasu brak. A z tym lataniem to nie jest tak, że im szerszy pas tym trudniej w niego trafić. A to wspomniany wcześniej Bae Hawk z turbiną GTM 100 . Model nie jest jeszcze wykończony, brak wielu detali . To raczej egzemplarz testowy , szukam słabych punktów do poprawienia . Planuję lżejszą wersję ale chyba w tych samych barwach. Witaj ! Wiadomo trafianie w pas o odpowiedniej szerokości wymaga treningu, ale ja się zastanawiam jak często jeżdżą po tej drodze pojazdy.... bo może trafić się bliskie spotkanie pierwszego stopnia Hawk piękny, ale pomyśl o ISKRZE ..... Pozdrawiam Lucjan Niby tak wróciłem może wpadnę na lotnisko, ale ceny zaporowe dla mnie chyba że mi załatwisz weterana Lucjan Cześć Marku! Ja już od dawna nie latam na Muchowcu..... Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 18 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Jedna z moich "szesnastek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 A teraz RAFALE 2 B, przepięknie latający model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Wydaje mi się że tez go widziałem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vader Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Roberta modele widziałem i wiem jaki miały napęd. Napisz Lucjan czym jest "pędzony" Twój model Rafael-a i wrzuć jakieś zdjęcie ze środka bo widzę, że spaliny wychodzą tylko przez jedną-prawą rurę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Po dymku można sądzić że to df. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Po dymku można sądzić że to df. Roberta modele widziałem i wiem jaki miały napęd. Napisz Lucjan czym jest "pędzony" Twój model Rafael-a i wrzuć jakieś zdjęcie ze środka bo widzę, że spaliny wychodzą tylko przez jedną-prawą rurę. Już odpowiadam: Zdjęcia modelu są z czasów kiedy był napędzany impelerem RAMTEC+ OS Max 91 vrdf. Ponieważ rura rezonansowa była zamontowana w tunelu wylotowym lekko skośnie ,to spaliny wylatywały prawym wylotem . Jak znajdę zdjęcia wnętrza modelu to pokażę jak to wyglądało. Pozdrawiam Lucjan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodek Opublikowano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Witaj ! Wiadomo trafianie w pas o odpowiedniej szerokości wymaga treningu, ale ja się zastanawiam jak często jeżdżą po tej drodze pojazdy.... bo może trafić się bliskie spotkanie pierwszego stopnia Hawk piękny, ale pomyśl o ISKRZE ..... Pozdrawiam Lucjan Miałem ma myśli że trafienie w szeroki ale dość krótki pas może być trudniejsze od lądowania na tak długiej drodze. Auta jeżdżą bardzo rzadko i tylko do 3,5 t , chociaż na filmie wygląda na spory ruch . Czasem bywa że ktoś chce popatrzeć i zatrzymuje się na środku a mi się paliwo kończy , takie dodatkowe utrudnienie. Ogólnie fajne miejsce, bardzo duża przestrzeń , latamy tam już chyba z 15 lat , jak na razie nic się nie wydarzyło, zawsze informujemy się o podejściu do lądowania . Na czynnych lotniskach , też nie jest bezpiecznie latać modelami mimo wydzielonych stref. Odnośnie ISKRY to fajny model ale ten wydech pod kadłubem jakoś do mnie nie przemawia. Twoje modele są naprawdę piękne , widać w nich prawdziwą pasję i zaangażowanie . Pozdrawiam Włodek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 22 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Miałem ma myśli że trafienie w szeroki ale dość krótki pas może być trudniejsze od lądowania na tak długiej drodze. Auta jeżdżą bardzo rzadko i tylko do 3,5 t , chociaż na filmie wygląda na spory ruch . Czasem bywa że ktoś chce popatrzeć i zatrzymuje się na środku a mi się paliwo kończy , takie dodatkowe utrudnienie. Ogólnie fajne miejsce, bardzo duża przestrzeń , latamy tam już chyba z 15 lat , jak na razie nic się nie wydarzyło, zawsze informujemy się o podejściu do lądowania . Na czynnych lotniskach , też nie jest bezpiecznie latać modelami mimo wydzielonych stref. Odnośnie ISKRY to fajny model ale ten wydech pod kadłubem jakoś do mnie nie przemawia. Twoje modele są naprawdę piękne , widać w nich prawdziwą pasję i zaangażowanie . Pozdrawiam Włodek Dzięki Włodku za miłe słowa. Życzę Ci samych udanych i bezpiecznych startów i lądowań . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 No i przyszła pora na model samolotu ze ZŁOTEJ ERY ODRZUTOWCÓW . F-9 PANTER samolot pokładowy z lat pięćdziesiątych ubiegłego wieku.Napędzany turbiną o ciągu 8kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Mam gdzieś jakąś turbinę edf i zastanawiam się czy takiego nie zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawkar Opublikowano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Ja zrobię ten model na 100%,Panther podoba mi się niemiłosiernie Mam już obiecaną pożyczkę planow Zirolliego od Roberta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi