Sebastian_xxx Opublikowano 1 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Cześć wszystkim! Nazywam się Sebastian, za niedługo będę absolwentem Politechniki Wrocławskiej na kierunku Automatyka i Robotyka na stopniu magisterskim (posiadam już tytuł inżyniera). Zawodowo zajmuję się programowaniem w językach C, C++, Java. Od zawsze pasjonowało mnie lotnictwo, z modelarstwem lotniczym nigdy nie miałem nic wspólnego głownie przez brak funduszy lub czasu chociaż tata(elektryk) często kupował mi i rodzeństwu samochody i łodzie RC. Dołączyłem do forum ponieważ mam zamiar zbudować własny motoszybowiec. W zasadzie myślałem o tym od dawna ale dopiero teraz będę miał czas i mam pieniądze (nie chcę być przez nie ograniczany). Nie posiadam wiedzy z zakresu modelarstwa, nie wiem jak budować konstrukcje samolotu aby był mocny, nie wiem jak prawidłowo dobrać moc silnika do modelu ani nie wiem jak zaprojektować samolot aby posiadał konkretne właściwości lotne. Uwielbiam natomiast czytać książki techniczne i jestem do tego samoukiem więc liczę na waszą pomoc i wskazanie mi książek (o ile takie istnieją) z których mógłbym zdobyć niezbędną mi wiedzę. Wtedy, jestem tego pewien, zbuduję swój motoszybowiec i na pewno pochwalę się nim na forum.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 1 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Witaj na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi