bartek-91 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Witam Już od jakiegoś czasu planuję zakup balansera do li-poli. Przeszukałem forum jednak nie znalazłem tematów o interesujących mnie balanserach. Ładowarka z którą będzie współpracował to shark 10. Moje typy to: - e-Station PB-6 - Balancer 2-6 LiPol Hyperion LBA10 LiFE - MGM-compro BLCR4F Najlepiej by mi pasowały 2 pierwsze propozycje ze względu na cenę. Co myślicie o tych balanserach? Który z nich lepiej wybrać? Może macie jeszcze inne propozycje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkraj Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 ja od siebie polecam sharka pb-5 lub pb-6, współpracuje z tą ładowarką bardzo dobrze:wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek-91 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Jeśli chodzi o sharka pb-5 słyszałem że w czasie balansowania usypia się i aby zbalansować pod koniec ładowania trzeba go rozłączać i podłączać jeszcze raz. E-station pb6 i shark pb6 z tego co wiem to to samo. Głównie interesuje mnie opinia o hyperionie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 ja od siebie polecam sharka pb-5 lub pb-6, współpracuje z tą ładowarką bardzo dobrze:wink: Apeluję o rozsądne używanie emotek, bo nie wiem czy mówisz to na serio, czy z przymrużeniem oka... Co do PB-5, to powtwierdzam opinie o usypianiu: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=2052&highlight=pb-5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablos Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Jeśli chodzi o PB5 to potwierdzam opinie o usypianiu zresztą mowa na forum już otym była. Teraz o hyperionie mam tę ładowarkę http://mixmodel.esco.pl/product_info.php?products_id=925 w której są wbudowane dwa takie balansery i ogniwa są zawsze zbalansowane wyśmienicie.Sądzę że sam balanser podłączony do innej ładowarki nie powinien sprawować się gorzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek-91 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 A co myślicie o ładowarkach BC6 i BC8? Czy zamawiał ktoś ładowarkę BC8 z hobbycity? I czy urzywa ktoś ładowarki 'Mega Power Infinity-960SR w/ Balancer 12S' Czy nie ma obawy że jedna sztuka balansuje lepiej druga gorzej? Ps. pytam o ładowarki ponieważ mój shark nie obsługuje A123 i chyba nie warto pchać się w zakupy balanserów skoro i tak pewnie niedługo bym wymieniał ładowarkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 bartek-91, jak będziesz chciał Sharka sprzedać daj znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 od Siebie dodam, że pb5 potrafi się straszliwie rozjechać jak się nagrzeje. Ładowałem dość mocno rozbalansowany pakiet małym prądem z podłączonym pb5. W normalnych okolicznościach pb5 piszczał jak coś bylo nie tak. Tym jednak razem nie piszczał, tylko dzielnie balansował pakiet pozwalając na abicie 2 cell w pakiecie do 4,5V... To nie było bezpieczne. Jak wystygł znów pracował normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek-91 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Sharka prawdopodobnie będę sprzedawał w najbliższym czasie, tylko mam dylemat czy wziąć e-station BC8 czy mega power Infinity-960SR w/ Balancer 12S z hobbycity :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 mam sharka 20 i PB5 i jakoś nie zauważyłem problemów z balansowaniem. Pakiet który był mocno rozjechany 0,9V ładowałem 500mA czyli 0,5C i dokładnie tyle ile może na siebie przyjąć balanser. Wyrównał napięcia pokazał 4,21V przy czym ładowarka twierdziła ze jest 12,60V. Cały proces przebiega pod kontrola laptopa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.