malinn Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Witam Jak w temacie. Chciałbym sobie zrobić jakieś nietypowe latadło o stosunkowo małym obc. płata bym mógł zamontować nań aparacik i kręcić krótkie filmy. Obecny model esa jest zbyt nerwowy i filmy wyglądają jak slalom alpejski tylko, że pod górkę. Jak by ktoś z Was znał jakiś namiar na coś fajnego proszę o linka. EDIT: Będę chyba robił swój model. Leży na szafie płat ze styro na odpowiednim profilu, bebechy rc też skompletowane to teraz tylko :cry: trzeba to poskładać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 :roll: szczególnie latające skrzydło jest bardzo stateczne i idealne do tego celu :mrgreen: :rotfl: :rotfl: :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 jak dostanie aparat 100 czy X gr , obciązenie powierzchni wzrosnie i przez to będzie latać stabilnie - nada się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 jak dostanie aparat 100 czy X gr , obciązenie powierzchni wzrosnie i przez to będzie latać stabilnie - nada się Gratuluje mądrej i nadzwyczaj przemyślanej odpowiedzi. Motyl ma po części rację. Latające skrzydło i tego typu wynalazki same w sobie są mało stateczne i jak platforma do kręcenia filmów to niezbyt dobry pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Artur z kołobrzegu, to nie lepiej odrazu do aparatu przykręcić śmigło ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Może macie i rację ale porównując moje filmy z esa i delty to ta druga była sporo lepsza do filmów. Filmy z niej sporo mniej wytrzęsione wyszły. Platformy nie ma sensu robić pod taki kiepski aparat. Znalazłem za to w perfecthoby takie zabaweczki: http://www.perfecthobby.pl/kategorie.html?cat_id=72&root=13 Malowanie mi się mocno widzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Rafał dziękuje za gratulację nie rozumiem czemu odrazu odrzucacie ten pomysł , przecież da się i nie raz już takie filmy powstawały Nie będe się z nikim kłócił , twierdze jedynie , iz taka delta po pewnych modyfikacjach będzie nadawac sie do kręcenia filmów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Znalazłem za to w perfecthoby takie zabaweczki: http://www.perfecthobby.p...t_id=72&root=13 To lepsze masz tutaj (większe i tańsze ) http://www.cyber-fly.pl/produkt-12.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 8 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Postanowiłem temat zmienić i wykonać własny model. Pow.płata modeli ze sklepu będzie podobna w sumie do mojej , a płaty leżą od roku na szafie. Model oprę poniekąd na planach latającego skrzydła o nazwie Heros. Model ten gdzieś był na stronie w necie ale nie mogę znaleźć ? Założenia konstrukcji: Model ma latać możliwie powoli i jak trzeba szybko co umożliwi odpowiedni napęd. Chciałbym by latał na zboczu bez silnika. Ma kręcić beczki. To co go będzie pędzić: rex7 mpd - 10g serwa- 2szt. hx - 20g regiel- dynam 30a - 28g silnik e-max 2822 - 45g aku.- 3s zippy -1,3ah - 110g piasta , śmigło-stałe, etc.-15g Napęd to koło 230g reszta masa samego modelu. Ciągu około 600g powinno być :mrgreen: Płat mam z cięciwą 19,5cm przy rozp.130cm da ponad 25dm2. Mam teraz kilka dylematów: Czy warto robić wznios ? W planach był ujemny na dodatek :| Jaki wybrać napęd - pchający czy ciągnący? Rys.poglądowy latadła. Wingety będą 19,5cm ,długie na 18cm na końcówce schodzące do 10cm. Płat powzmacniam szkłem i węglem , a pokryję taśmą edit: Na razie jestem zdecydowany na wznios , ale bardziej przekonuje mnie dodatni i chyba napęd też zrobię ciągnący. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.