malinn Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Witam Jak w temacie. Chciałbym sobie zrobić jakieś nietypowe latadło o stosunkowo małym obc. płata bym mógł zamontować nań aparacik i kręcić krótkie filmy. Obecny model esa jest zbyt nerwowy i filmy wyglądają jak slalom alpejski tylko, że pod górkę. Jak by ktoś z Was znał jakiś namiar na coś fajnego proszę o linka. EDIT: Będę chyba robił swój model. Leży na szafie płat ze styro na odpowiednim profilu, bebechy rc też skompletowane to teraz tylko :cry: trzeba to poskładać.
motyl Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 :roll: szczególnie latające skrzydło jest bardzo stateczne i idealne do tego celu :mrgreen: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Artur z kołobrzegu Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 jak dostanie aparat 100 czy X gr , obciązenie powierzchni wzrosnie i przez to będzie latać stabilnie - nada się
Rafal B. Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 jak dostanie aparat 100 czy X gr , obciązenie powierzchni wzrosnie i przez to będzie latać stabilnie - nada się Gratuluje mądrej i nadzwyczaj przemyślanej odpowiedzi. Motyl ma po części rację. Latające skrzydło i tego typu wynalazki same w sobie są mało stateczne i jak platforma do kręcenia filmów to niezbyt dobry pomysł.
motyl Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Artur z kołobrzegu, to nie lepiej odrazu do aparatu przykręcić śmigło ??
malinn Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Może macie i rację ale porównując moje filmy z esa i delty to ta druga była sporo lepsza do filmów. Filmy z niej sporo mniej wytrzęsione wyszły. Platformy nie ma sensu robić pod taki kiepski aparat. Znalazłem za to w perfecthoby takie zabaweczki: http://www.perfecthobby.pl/kategorie.html?cat_id=72&root=13 Malowanie mi się mocno widzi.
Artur z kołobrzegu Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Rafał dziękuje za gratulację nie rozumiem czemu odrazu odrzucacie ten pomysł , przecież da się i nie raz już takie filmy powstawały Nie będe się z nikim kłócił , twierdze jedynie , iz taka delta po pewnych modyfikacjach będzie nadawac sie do kręcenia filmów
Leda_g Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Znalazłem za to w perfecthoby takie zabaweczki: http://www.perfecthobby.p...t_id=72&root=13 To lepsze masz tutaj (większe i tańsze ) http://www.cyber-fly.pl/produkt-12.html
malinn Opublikowano 8 Września 2008 Autor Opublikowano 8 Września 2008 Postanowiłem temat zmienić i wykonać własny model. Pow.płata modeli ze sklepu będzie podobna w sumie do mojej , a płaty leżą od roku na szafie. Model oprę poniekąd na planach latającego skrzydła o nazwie Heros. Model ten gdzieś był na stronie w necie ale nie mogę znaleźć ? Założenia konstrukcji: Model ma latać możliwie powoli i jak trzeba szybko co umożliwi odpowiedni napęd. Chciałbym by latał na zboczu bez silnika. Ma kręcić beczki. To co go będzie pędzić: rex7 mpd - 10g serwa- 2szt. hx - 20g regiel- dynam 30a - 28g silnik e-max 2822 - 45g aku.- 3s zippy -1,3ah - 110g piasta , śmigło-stałe, etc.-15g Napęd to koło 230g reszta masa samego modelu. Ciągu około 600g powinno być :mrgreen: Płat mam z cięciwą 19,5cm przy rozp.130cm da ponad 25dm2. Mam teraz kilka dylematów: Czy warto robić wznios ? W planach był ujemny na dodatek :| Jaki wybrać napęd - pchający czy ciągnący? Rys.poglądowy latadła. Wingety będą 19,5cm ,długie na 18cm na końcówce schodzące do 10cm. Płat powzmacniam szkłem i węglem , a pokryję taśmą edit: Na razie jestem zdecydowany na wznios , ale bardziej przekonuje mnie dodatni i chyba napęd też zrobię ciągnący.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.