MoGoLeK Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Witam mam mały problem , kupiłem sobie heli (mój pierwszy - Lama-5) i lekko go uszkodziłem przy rozpakowywaniu z kleiłem go i nie wiem czy on będzie latał, ponieważ gdy próbuje nim wystartować albo się kręci w kółko albo nie chce ruszyć w górę . Może to jest po prostu brak doświadczenia wrzucę ssy jak to wygląda i jak można napiszcie jak się wybić w górę. Uszkodzenie z bliska : Troszkę dalej: Cały heli: Pilot może wyjaśnicie jak wystartować na nim: I pudełko: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody25 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 jeżeli to urwane na ogonie to jest antena od odbiornika to będziesz miał zakłocenia w sygnale. Jeżeli nie to jest heli niewytrymowany a jak się z nim męczysz to się już uspokaja ale akku spada i na pustym pakiecie próbujesz go podnieść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoGoLeK Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Nie , to jest tylko plastik z tego co widzę nie ma tam żadnych elektronicznych rzeczy . Możesz wytłumaczyć jak wybić się w górę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 witam Kup sobie jakis Cyjano Akryl(popularnie Kropelka) Poklej ta czesc,wlacz aparature podlacz pakiet i delikatnie dodawaj gazu....Jak zacznie wzbijac sie w powietrze odejmij troszke i pozwol pojezdzic po podlozde zebyc"wyczul" model...Potem delikatnie wzbij sie w powietrze na 15cm max i sprobuj utrzymac model w miejscu..jak by zaczol spadac odejmij gazu(daj drag od gazu max w dol)jakbys stracil kontrole....Lepeij miec duuuzy pokuj lub jakas hale ,garaz itp.Zycze powodzenia w lotach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bh91 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Te plasticzki możesz odciąć bo ani nie zaszkodzą ani nie poprawią nic. A lamę tak jak pisze kolega Marcinmb musisz dodać gazu i kontrować trymerami (te suwaki obok drążków). Pamiętaj że Sam za ciebie nie poleci i musisz go cały czas pilnować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Tym bardziej, że to tylko podróbka Lamy V3 i nie wiadomo jak się będzie sprawować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac17a Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 czemu usunięto mój post :?: napisalem tylko ze to podróba :!: :!: :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 czemu usunięto mój post Pewnie, żeby Ci poprawić średnią (ale nie ja to zrobiłem). Łączny czas wizyt 10 minut i 5 postów to głupio wygląda. A tak masz aż 11 minut i tylko 4 posty - w ten sposób widać, że myślisz zanim coś napiszesz :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac17a Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 ale mam dużo wiadomości z epheli i wiem więcej niż nie jeden z uczestników pogawędek na tym forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 I żeby te zdjęcia chociaż wyraźne były... Takiemu od razu bana dać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 mam dużo wiadomości z epheli i wiem więcej niż nie jeden z uczestników pogawędek na tym forum Nie wątpię, o ile są wartościowe, to proszę się nimi podzielić. Możesz np pomóc w sprawie tego modelu/podróby, czy jakkolwiek to zwał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaps6 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 I żeby te zdjęcia chociaż wyraźne były... Takiemu od razu bana dać. Bez przesady Ostrość jest tylko ze AF zablokował ostrość nie na lamie tylko na pilocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 ale mam dużo wiadomości z epheli i wiem więcej niż nie jeden z uczestników pogawędek na tym forum Może nie uwierzysz, ale nie jesteś jedyny. Jesteś za to jedyny, który pragnie to obwieścić całemu światu. :wink: A powtarzanie banałów, które i tak już ktoś inny powiedział, a jeszcze kto inny wymyślił, to żadna wiedza. Różnica między głupcem a medrcem, polega na tym, że człowiek mądry wie, że jest głupi i usiłuje swoją głupotę zmniejszyć w ciszy i pokorze, przyjmując do wiadomości fakt, że nigdy nie będzie wiedział wszystkiego. Głupiec zaś wie wszystko - tyle, że lepiej... :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoGoLeK Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 No to chyba jest podróbka ale dałem za niego 69.99 ? ( i przepraszam za zdjęcia bo były robione telefonem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 No cóż... troszeczkę przepłaciłeś. Na E-bay-u mozna je kupić za 32 funty z kawałkiem + 14 funtów z pensami "wysyłka do Polska". Ale zawsze możesz spróbować dokupić coś takiego: http://www.rc-modele.pl/product_info.php?cPath=124&products_id=2211 Oryginalny ogonek, niestety bardziej łamliwy do V3 http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p1575,rama-ogonowa-ek1-0327-e-sky Nie jest to wielka kwota i można zaryzykować zakup - Może akurat Lamowski będzie pasował, lub da się przerobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoGoLeK Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Hmm... Już zdecydowałem ze kupie se jakiś inny może Trex 450 SE v2 ... Albo Powiedzcie co wy byście mi proponowali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Proponuje ćwicz dalej na Lamie. Bo jak nie opanowałeś Lamy, która przy T-rexie jest dziecinnie prosta, to rozbijesz Rexa od razu. A tam części wyjdą Ci pewnie więcej niż cała Lama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.