kamilos1600 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Cześć Chyba pierwszy raz pisze w tym dziale , ale chciałem się podzielić katastrofą jaka dotknęła mnie ostatnimi dniami .. Jak to w niedziele postanowiłem polatać ponieważ pogoda sprzyjała, zrobiłem oględziny samolotu ,wszystko było w porządku . Przygotowałem się do startu , i po zrobieniu kilku okrążeń chciałem wykonać kilka akrobacji - obróciłem model podwoziem do góry i chciałem wykonać płaski przelot z odejściem do pionu , niestety na wysokości kilku metrów oślepiło mnie słońce i pociągnąłem drążek w nie odpowiednią stronę .. model uderzył z ogromną szybkością w ziemie .. Silnik był około 40 cm w ziemi, nie wiem jeszcze czy jest sprawny, muszę go wcześniej rozebrać i wyczyścić..Co do elektroniki poszły 3 serwa , odbiornik hitec , jeden pakiet lipo, dwa układy BEC i pękł zbiornik paliwa .. Tyle co z niego zostało :https://youtu.be/JeCfl97IxbkGdyby ktoś miał do sprzedania jakiś fajny model pod 50 cc proszę info na priv.
Piotrek_SGM Opublikowano 6 Czerwca 2017 Opublikowano 6 Czerwca 2017 O jaaaa..... współczuję, jakaś masakra..... Do mojej niedawnej kraksy też się trochę dołożyło słońce, ale oczywiście najbardziej moja głupota... Kolega ma coś takiego na zbyciu: http://www.rcsiedlce.fora.pl/gielda-sprzedam,9/s-sprzedam-yak-55-2-2m-sam-model-lub-z-wyposazeniem,2287.html
noker Opublikowano 7 Czerwca 2017 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Latacie w okularach? Czy nie. Bo ja w okularach, i nie przypominam sobie zeby mi słońce przeszkadzało przy przelotach w okolicach jego światła. Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
d2f Opublikowano 7 Czerwca 2017 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Ja w okularach polaryzacyjnych 2x oszukałem się z dystansem - raz dlg do ręki - zamiast za kadłub złapałem powietrze, dwa - dużym szybowcem przy lądowaniu oddaliło mi ziemię spod modelu i wyszło twardo. Także różnie to pomaga - w powietrzu jest super ale potrafi oszukać przy lądowaniu. Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
kamilos1600 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2017 Latałem w okularach , jakiś zwykłych .. Musze właśnie zakupić jakieś dobre , ale przed nimi to chyba model mam właśnie opcje kupić Yaka 54 , 3,1m za dość fajne pieniądze ale gorzej z wyposażeniem , silnik 150/170 okolo 4 tys zł ...zdj poniżej :
Rekomendowane odpowiedzi