Tomek Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Wczoraj załatwiłem sobie na cacy radio . Moja ukochana Royal 9 Multiplexa padła. Na początku objaw był taki , że przy włączeniu radio uruchamiało się aż do załączania modułu syntezy(w.cz.) i następowało samoczynne wyłącznie. Teraz radio mruga tylko lampką power i w ogóle się nie włącza. Szukam serwisu, a jeszcze lepiej kogoś kto by mi to radio naprawił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 riku modelsport chyba prowadzi serwis multiplexa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Dokładnie Riku prowadzi serwis. Jak nie dadzą sobie rady wyślą do dojczlandu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 http://www.katalogbiznesu.pl/firma,3728.html Tutaj kolega naprawial nadajnik firmy Multiplex....moze wart zadzwonic??a w Riku Modelsport chyba tylko naprawy gwarancyjne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 No to jestem uziemiony do końca sezonu Chyba pora poszukać drugiego radia , bo 3 miesięcy bez radia , tego się fizycznie nie da znieść. edit: Jutro zadzwonię. Wielkie dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Tomek, bo 3 miesięcy bez radia , tego się fizycznie nie da znieść. Jasne, że to nie do przeżycia; wyrazy współczucia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 W Riku są naprawy gwarancyjne jak i pogwarancyjne, tak piszą w swojej ofercie. W każdym razie mają tam poprostu znajomego elektronika, dlatego serwis to chyba za dużo powiedziane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 serwis to chyba za dużo powiedziane Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Riku jest dystrybutorem Multiplexa i z tego co wiem, wysyłają nadajniki do serwisu w Niemczech. Duperele może i robią u siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gfilipek Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 polecam: http://www.ektron.waw.pl/ Naprawiałem tam swoją aparaturę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Na jakiej podstawie tak twierdzisz? może tak twierdzić na podstawie moich doświadczeń Riku to wielka ściema z serwisem i trzeba im wyraźnie zaznaczyć żeby wysłali do DE. Mojego NOWEGO ECLIPSA 5razy sprawdzał ich "serwis" i zawsze była sprawna wedle nich. Dopiero jak zażądałem wysłania do DE. okazałosię że mają mi zwrócić kasiorę Co do apki to już 3 znany mi przypadek że RE9 padło samo z siebie, i teraz znów możemy wrócić do tematów sprzed roku czy dwóch RE9 czy MC19 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Riku to wielka ściema z serwisem No to byłem nieświadomy. Myślałem, że z klucza wysyłają do Niemca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Tomek, aparatura padła, bo miała takie widzimisię, czy jej ktoś dopomógł? EDIT: Najciemniej pod latarnią . Już doczytałem: Wczoraj załatwiłem sobie na cacy radio . Jak udało Ci się to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Jak udało Ci się to zrobić? Tomek wyszedł z założenia, że 3 słabe lipole to coś na kształt 6NiMh. Dzisiaj sprawdzaliśmy metodą podmiany, moduł syntezy jest ok, padło coś na płycie głównej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Niestety albo zapodałem z a duże na pięcie ,albo zamieniłem bieguny baterii. W każdym razie poadło coś na zasilaniu radia , bo teraz bierze sporo prądu (pakiet z 7,7 kuca na 6,8 (pakiet 2 celowy ) Na razie czekam na ofertę naprawy przez kolegę z Krakowa. Jutro mam dostać potwierdzenie czy będzie naprawiał Multiplexa. Motyl. Przypalony Multiplex jest wart 5 MC 19 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.