Norbert Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Mam nadajnik 4 kanałowy E-sky. Jako że w ogromnym tempie zjada akumulatorki i przez to nie mozna swobodnie polatac na symulatorze a zauwazylem że nadajnik ma gniazdo jakby zasilania w okolicy miejsca na baterie. Jaki zasilacz byłby odpowiedni do zasilenia takiego nadajnika i czy podczas zasilania z zasilacza akumulatorki tez musza byc w środku? Pozdrawiam
kreis84 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Wyciągasz kwarc na czas zabawy w symku? To ważne, nie będzie ci się grzała z tyłu, i mniej prądu zje. Co do tego gniazdka z boku to służy ono raczej do ładowania akku w środku nadajnika, a nie do zasilania apki. Z tego co pamiętam to polaryzacja jest tam odwrotna niż u nas przyjęty standard (zamieniony minus z plusem), więc musisz to sprawdzić przed podłączeniem zasilacza. Ale dokładnych informacji radzę poszukać ci tu - dużo więcej ludzi tam korzysta z tej apki niż na tym forum.
roberts Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Gniazdo raczej napewno służy do ładowania akumulatorów nadajnika, wyjmuj kwarc to nie będzie działał moduł nadawczy a tym samym nie będzie brał tyle prądu, pozatym latając na symulatorze bez wyłączonego modułu w.cz. nadajnika i z nie rozłożoną anteną możesz uszkodzić sam nadajnik. U mnie w hitech'u w gnieździe trenera (tym do symulatora) można zewrzeć odpowiednie dwa piny - odłącza to moduł w.cz. i nie trzeba wyciągać wtedy kwarca.
Norbert Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Kwarc oczywiście wyciągam. Tak mi właściciel apki powiedział. Albo z kwarcem i wysunieta antena albo kwarc wyjąć do symulatora. Oczywiscie wygodniejsza opcja druga Co do gniazda , w apce środek jest - z na zewnątrz +. Mam kilka zasilaczy w domu i nawet wydaje mi się , że pasowałby ten którego kupiłem z ładowarką do paluszków ale muszę sprawdzić te + i - czy są tak samo. Jeśli nie to lipa. Swoją drogą ładowarka mi pokazuje kiedy aku są naładowane , a aparatura chyba nie ma jak więc wygodniej ładować zewnętrzną. Dziwne , nie dostałem żadnego emaila że jest odpowiedz na moj post i gdybym nie wszedł tu ot tak to bym nie wiedział że odpowiedzieliście. Wczoraj przychodzily a dzis nic , patrze a w profilu wyłączone powiadomienia choć nic nie wyłączałem... Pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.