armaden Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Witam! Kupiłem PicooZ bitwa powietrzna (więcej info http://www.geektoys.pl/pasaz/view/400/PicooZ_-_bitwa_powietrzna.html). Jest to mój pierwszy zakupiony model. Pech chciał, że w pierwszym dniu zabawy z jego głównym górnym śmigłem zaplątało się dużo włosów (helikopter wpadł "legowiska" mojego psa). Wyciągałem te włosy i niechcący za mocno pociągnąłem za śmigło i ruszało się w górę i w dół. Więc rozciąłem ten styropian , czy z czego on jest tam zbudowany i poprawiłem to śmigło. Jednak ten styropian z obudowy wykruszył się, tam gdzie go przecinałem. I tu pojawia się problem. Czym go skleić? Dziury są gdzieś milimetrowe do dwóch milimetrów. Jeszcze helikopter skręca mi cały czas w lewo (obraca się w miejscu) to wina tego, iż nie jest sklejony? Można wymienić mu baterię? ta co on ma po pół godziny ładowania starcza tylko na 5 minut. Dodam iż jestem całkowicie zielony w te klocki, ten model miał służyć do nauki latania :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muszes Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Ja proponuje odłożyć tą zabaweczke na bok i zainwestować w lame v3 lub v4 Bo tym picoozem to sie napewno nie nauczysz latac(ale to jest tylko moje zdanie więc zrobisz jak chcesz ) PS. A skleić to można klejem polimerowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Tez posiadam taka zabawke. Powiem tak: jesli spodobalo Ci sie to co piccoz potrafi to powinienes zainwestowac w model ktory potrafi cos wiecej niz krecic sie w kolko. Lama najlepsza jak juz kolega wyzej wspomnial. Ew. tak jak w moim przypadku fascynacja heli przerodzila sie w samoloty (dalej i szybciej lataja i jakos mnie wzielo a mialem juz zamawiac belta-cp) Picco przy kazdym locie wymaga trymowania, czyli przy prawym drazku kliknac kilka razy trymerami zeby go nie krecilo. Latac lata i mozna od tego zalapac bakcyla na cos wiekszego ale zaglebiac sie w ten temat nie ma co edit: picco nie sluzy do nauki latania, co najwyzej do popsucia sobie nerwow, o wieeele wieksze rezultaty uzyskasz na symulatorze i e-sky'owej aparaturze do komputera. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armaden Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 gdzie mogę dostać najtaniej te helikoptery? Coś nie mogę znaleźć sklepu ,który ma je w swojej ofercie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muszes Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 najtaniej jest tu KLIK ale musisz zapytać kiedy będą dostępne albo tu KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 modele.sklep.pl - tam możesz dopaść helikopterek o nazwie "Lama" który jak najbardziej nadaje sie do nauki latania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muszes Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 modele.sklep.pl - tam możesz dopaść helikopterek o nazwie "Lama" który jak najbardziej nadaje sie do nauki latania no w modele.sklep.pl to raczej lamy nie dostaniesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 cholercia, a wydawało mi sie że w tym sklepie jest wszystko Wystarczy wpisać na googlach "lama v4" i znajdzie naprawde sporo ofert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 .... I tu pojawia się problem. Czym go skleić? Dziury są gdzieś milimetrowe do dwóch milimetrów. Jeszcze helikopter skręca mi cały czas w lewo (obraca się w miejscu) to wina tego, iż nie jest sklejony? Można wymienić mu baterię? ta co on ma po pół godziny ładowania starcza tylko na 5 minut. Dodam iż jestem całkowicie zielony w te klocki, ten model miał służyć do nauki latania :/ Sklej klejem polimerowym np UHU Por. Zapewne heli obraca się w miejscu bo wał główny obraca się luźno w tej części, która trzyma główne śmigło - dość częsta usterka po spotkaniu z ziemią. Starcza kropelka kleju cyjanoakrylowego w miejscu wał główny łączy się ze śmigłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armaden Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Kupiłem na www.sirius.pl lame V4 srebną, bo tylko tam była dostępna. Na lms.pl powiedzieli, że nie wiedzą kiedy i czy wogóle będzie dostępny. A co do Picooz skleiłem taśmą izolacyjną i jakoś lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.