Gambit80 Opublikowano 9 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Witajcie. Jako dziecko otrzymałem mój pierwszy model RC a mianowicie Opel Ascona 400 firmy Dicke Spielzeug & Taiyo. Przez wiele lat samochód leżał w pudełku i gdy go jakiś czas temu odkurzyłem to okazało się ze samochód przy jeździe prosto delikatnie odbija w bok. Jest to na tyle mocne skręcanie ze trzeba ciągle korygować jazdę co czyni ją mało przyjemna. Na załączonych zdjęciach model w pełnej masce oraz rozebrany z karoserii. Czy jest szansa go naprawić? Jeżeli tak to w jaki sposób? Nie ukrywam ze nie chciał bym go wywalać do śmieci. Drugi problem to jego wydajność energetyczna. Zasilany jest on trzema bateriami AA oraz jedna bateria R6. Pilot jest także zasilany bateria R6. Na alkaicznych to nawet nie ma sensu się bawić a baterie akumulatorowe + ich czas ładowania to tez nieciekawa alternatywa (ładowarka do baterii R6 i same baterie to największy problem). Czy można zastosować jakieś inne zasilanie do tego modelu, np. jakąś baterie li-po ? No i trzecia sprawa, czy można wymienić w tym modelu silnik, kola, same opony(?) by polepszyć jego osiągi? Jeżeli tak to jakie ewentualnie podzespoły można by zastosować? Dziękuję z góry za wszelką pomoc i udzielone rady i pomysły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JOKER 2 Opublikowano 10 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Ja to przerabiałem . Stary modelik dla wnuka , wydałem kasę a efekt znikomy .Taniej kupić używane podwozie i wtedy pokombinować .Zajrzyj tu ; http://www.rcauto.pl/forum/index.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 11 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Te stare zabawki się nie nadają na przeróbki , chyba że jesteś modelarzem samochodowym i wiesz co na co można zamienic . Taniej z Chin możesz zamowić samochód od taniego do drogiego , ale wszytkie jada i działają. https://www.banggood.com/Wholesale-RC-Car-c-1753.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gambit80 Opublikowano 11 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Dzieki za odpowiedzi. Czyli auto do pudelka albo na ebay, moze ktos kupi. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 11 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 lepiej do pudełka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gambit80 Opublikowano 15 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Witam ponownie. Jeszcze zanim go ponownie schowam mam pytanie o naprawę. Można jakoś wyregulować to skręcanie czy nie? Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 15 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Chyba wszystkie takie zabawki jakie miałem w ręce miały z przodu mechaniczny trymer kół skrętnych aby ustawić prostą jazdę modelu. Przyglądnij się przedniemu zawieszeniu i zobacz czy jest tam jakaś regulacja. To autko jest bardzo proste więc tam wszystko widać gołym okiem. Przednie zawieszenie jest jakoś poskładane więc jakaś regulacja zapewne jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gambit80 Opublikowano 15 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Przód jest nabity na taki sworzeń. W środku jest taka jakby sprężyna która chyba ma regulować powrót kółek do środkowego położenia. Koła natomiast skręcają tylko kiedy autko jest w ruchu i o tym jest informacja na opakowaniu. W poniedziałek lub wtorek będę w domu to zrobię dokładniejsze zdjęcia. Mam nadzieje że chociaż tyle będzie można z tym autem zrobić. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_Matejko Opublikowano 22 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Szkoda go przerabiać, lepiej pozostawić tak jak jest bo to już rzadki widok, modele i zabawki kolekcjonerskie mają swoja wartość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gambit80 Opublikowano 23 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 A jaka może być jego wartość? Model kompletny, bez awaryjny, czasami lekko zakręca. Opakowanie kompletne. W sumie mogę sprzedać. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 23 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 A jaka może być jego wartość? Model kompletny, bez awaryjny, czasami lekko zakręca. Opakowanie kompletne. W sumie mogę sprzedać. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka W sumie jego wartość rośnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi