Way Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Wiam po dłuższej przerwie Wczoraj okleiłem skrzydełka i nawet całkiem dobrze do wygląda :jupi: Potem zabrałem sie za kadłub ( gdyż tylko o mi pozostało ). Najpierw spróbowałem okleić garb modelu. Nie za bardzo to wyglądało więc musiałem zerwać... Drugie podejście też nie wyszło. Ma ktoś jakiś patent na oklejanie takiej krzywizny jakim jest garb modelu? Nie chciałbym bezsensownie folii psuć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Musisz z brystolu, ew z jakiegos inego w miare sztywnego papieru, zrobic dokladny szablon tej czesci, ktory nachodzi ok 8mm na strone. Nastepnie przykleic juz gotowa folie do boku jednego i drugiego, na temperaturze takiej, aby tylko lekko go przykleic, nie przejmowac sie zmarszczkami na tym etapie, ale usunac maksymalnie duzo ich poprzez naciaganie folii. Przyleic tez poprzez zelazko na pierwszej i ostatniej wredze. Ostatecznie podwyzszyc temperature, aby zaczela sie folia kurczyc i po miejscach wczesniejszych najpierw przejechac, a potem resza konstrukcji. Mozna zastosowac opalarke z regulacja, ale jest to dosc ryzykowne, trzeba miec wprawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 To ze z brystolu to wiem Tylko widzicie... zupełnie nie wpadłem na to że folia pod wpływem wyzszej temperatury... ładnie się kurczy :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: A ja ze sklrzydlami się męczyłem, coby to ladnie wyszło i bez fałd.... Zastosowałem opalarke samochową, wypróbowałem na folii i poszło. Więc naciągnąłem folie na skrzydłach, lotkach, statecznikach itp itd. Zupełnie inaczej teraz to wygląda :mrgreen: :jupi: Garb zrobiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Tylko widzicie... zupełnie nie wpadłem na to że folia pod wpływem wyzszej temperatury... ładnie się kurczy A ja ze sklrzydlami się męczyłem, coby to ladnie wyszło i bez fałd.... No to się pośmiałem . Ale każdy z nas pewnie niejednokrotnie gorsze babole sadził. Za to okazało się, że Ty potrafisz pokrywać model tak, że napinanie jest jedynie formalnością, podczas gdy dla większości stanowi ratunek . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Tylko widzicie... zupełnie nie wpadłem na to że folia pod wpływem wyzszej temperatury... ładnie się kurczy A ja ze sklrzydlami się męczyłem, coby to ladnie wyszło i bez fałd.... No to się pośmiałem . Ale każdy z nas pewnie niejednokrotnie gorsze babole sadził. Za to okazało się, że Ty potrafisz pokrywać model tak, że napinanie jest jedynie formalnością, podczas gdy dla większości stanowi ratunek . Spotkalem sie z przypadkami, gdy ludzie pokrywali folia wraz z ta folia zabezpieczajaca. Ciekawe co zrobiliby z oracoverem :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Też taki numer spotkałem, ale była kraksa i został już poprawnie oklejony. Albo mnie wzok zmylił albo źle masz wklejoną balsę pomiędzy dzwigarami (wypełnienie) słoje powinny być prostopadłe do dzwigarów a nie równoległe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Ładziak, też się śmiałem sam z siebie Zanim do oklejania przystąpiłem to oczywiśćie przeczytałem co i jak operować żelazkiem, jakie temp itp. Ale nie doczytałem się o naciąganiu :rotfl: :rotfl: Wiem armand, zauważyłem już po fakcie.... Następnym razem się to nie powtórzy. Jak czas mi pozwoli to dzisiaj pokleję kadłub. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gfilipek Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Hejka.. i co dalej z tym modelem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Spokojnie, już niewiele zostało. A czasu też mam niewiele. Zostało coś około pół dnia roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 21 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Witojta po jakiejś tam przerwie Model zrobiony w 99,7%. Pozosdtało tylko wsadzić silnik, elektronikę i jakieś dekoracje dać w postaci pasków itp itd oraz oczywiście naklejkę z nazwą modelu Zamieszczam zdjęcia obecnego stanu. Nastęne zrobię w jakimś plenerze na zielonej trawce :jupi: Tak wiem, okleić jeszcze miejsce gdzie silnik jest ale to niedługo. Teraz mam dylemat. Jaki silnik. Czy wsadzic mu OS AX 7,5 ccm czy kupić drugi tyci wiekszej pojemności. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 ak wiem, okleić jeszcze miejsce gdzie silnik jest ale to niedługo. Ni eokleić tylko żywica i wymalowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 26 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 No, jutro doleci do mnie silnik ASP FS61AR plus śmigiełko i będzie można go niedługo oblatać :mrgreen: A teraz to szykuję sie do wyjazdu szturmować Niemców i wydrzeć im zakupiony tamsamochód :mrgreen: :mrgreen: Więc odezwę się w czwartek rano :mrgreen: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Ni eokleić tylko żywica i wymalowac Ja w FF okleilem folią i nie mam problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 13 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Witam. Model skończony ( od poniedziałku ). Dzisiaj dorwałem aparat który wrócił z serwisu i wklejam fotki 8) Pozostał tylko oblot Mógłbym dzisiaj ale wiecie.. "piuntek czynastego" dzisiaj :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Ładna bestyjka. Taka Funfly'owa extra. Daj znać ile to waży na gotowo Moze nie doczytałem - jakie masz w nim wyposażenie? Pakiet odbiornika, serwa itp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaps6 Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Model wykonany staranie, wszystko ładnie. Nie podoba mi się ustawienie silnika, nie lepiej było głowicą w dół? Trochę trudniej zapalać, ale model zyskał by na wyglądzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 13 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Wyposażenie: Skrzydła - serwa JR cyfrowe ( standardy ) Wysokość - jak wyżej. Kierunek - Standard HITEC z karbonowymi prxzekladniami Gaz - HITEC standard. Pakiet - SANYO 2700 mAh - cztery cele silnik - 4 takt ASP FS61AR ( Fokker, dzięki za pomoc ) Odbiornik - JRPRS10DS synteza Model waży dokładnie 2130 gram. Bez paliwa oczywiście. Janie, mnie się podoba takie ustawienie No ale o gustach się nie dyskutuje Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 :jupi: , kolory ok, choć może zbyt ascetyczne to malowanie, ale to moje prywatne zdanie, nie obowiązujące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 13 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Na początek może być Po oblotach zmienie na inne. Na takie kolorki ze job jego mać. Z 5 km będzie go widać :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Czy ten silnik można by zamocować o 180 stopni tak aby wydech był na dole ?? Dziwnie mi to wygląda tak spaliną w twarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.