kataklysm Opublikowano 27 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Mam tbs Discovery Silniki 2212 920kv Naza v2 Aktualnie posiadam spuchniety pakiet turnigy 5000 mah jego waga podana przez producenta to 480g, czas lotu na tym pakiecie to 15 minut ale to już max. Przymierzam się do zakupu pakietu ale nie wiem co wybrać, czy pakiet 3s czy 4s Jesli chodzi o 3s to mam na uwadze pakiet redox 6000 3s 30c Producent podaje jego masę jako 380g Ewentualnie pakiet yuki 5200 podana masa ta sama Da radę na tym polatac chociaż 20 minut? Czy może lepiej inwestować w cięższy ale pojemniejszy pakiet 4s, jeśli tak to jaki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 27 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Ja osobiście nie polecam pakietów Redox, miałem 2 pakiety 2s 1500mAh i jeden spuchł, tak po prostu leżąc, po około roku, drugi widzę powoli też rośnie. Nie były bardzo używane nie wiem nawet czy miały ponad 100 cykli (pojedynczo) i nie były katowane dużym prądem. Może to akurat takie egzemplarze ale ostrzegam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataklysm Opublikowano 27 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Dzięki za info, szczerze mówiąc jeśli pozwoli na lot 20 minut to jakby miał wytrzymać pół roku to bym go kupił najbardziej boli mnie to że mój dron na aktualnym pakiecie lata bezpiecznie 12-13 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 28 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Ja osobiście nie polecam pakietów Redox, miałem 2 pakiety 2s 1500mAh i jeden spuchł, tak po prostu leżąc, po około roku, drugi widzę powoli też rośnie. Nie były bardzo używane nie wiem nawet czy miały ponad 100 cykli (pojedynczo) i nie były katowane dużym prądem. Może to akurat takie egzemplarze ale ostrzegam. Akumulatorom litowym szkodzi nie tylko obciążanie i ładowanie nadmiernie dużym prądem. Warto się z tym zapoznać szczegółowo: Akumulatory litowe (lub TUTAJ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi